Kategoriat: Ajankohtaista

Hellettä, raikas tuuli

Kukkoa ei tarvittu tänä aamuna kiekaisemaan aamuherätystä, pikkuinen Sara aloitti meidän kaikkien päivän tehokkaasti. Hetken päästä jo keinutin tyttöstä pihakeinussa ja esittelin kukkia, joista hän kovasti tykkää.

Tein sämpylöitä ja pesin pyykkiä, nuoret kävivät kaupassa ja asioillaan. Minä pyöräilin uimassa, Tero tiskasi. Iltapäivällä menimme sairaalan lammelle isojen kantamusten kera. Minä menin hakemaan Aria ulos, nuoret etsitytyivät grillauspaikalle lammen toiseen päähän.

Pian paistuivat makkarat ja lätyt. Sara on erityisen ihastunut lättyjen syömiseen. Mielenkiinnon herpaantuminen asiaan johti lättyjen viskomiseen maahan. Petri keräsi palaset ja meni Saran kanssa syöttämään niitä sorsalle, joka uiskenteli lammella.

Petri on synnynnäinen lastenhoitaja, mitä Saraan tulee. Ja Sara käyttäytyy, kuin Petri olisi ikuisesti ollut hänen kaverinsa, jonka kanssa on mukavaa. Onhan heidän ikuista ystävyyttään jatkunut jo 13 kuukautta.

Se oli hauskaa, että Sara osasi tuosta vaan sanoa paappa, ja näytti Aria sormella. Mummosta Sara ei puhunut mitään, mutta olen iloisempi siitä, että hän sanoo Aria paapaksi. Kyllä tyttö tietää, kuka on mummo, vaikka ei viitsi sitä mainostaakaan.

Monta tuntia vierähti lammella. Sää oli ihana, kesäinen ja raikas tuulen takia. Toisaalta painostavuutta on ilmassa, niin että sade ja ukkonen voi yllättää koska vaan.

Huomenissa tarkoitukseni on mennä torimyyjäksi, jos ei sada. Jos sataa tai sitä luvataan varmuudella huomispäiväksi, jätän toripäivän väliin ja nuoret lähtevät asuntomessuille Kokkolaan. Siinä tapauksessa minä jään Saran hoitajaksi. Mitähän mukavaa me keksimmekään!

Tai mitä Sara keksii. Vuoden ikäinen lapsukainen on yllättävän tarmokas, tehokas ja alati liikkeessä. Mummot olisivat mieluummin paikallaan enimmäkseen ja vähemmän tarmokkaita.

Sain mielenkiintoisen romaanin loppuun, ja jatkan seuraavaa osaa. Liian mukava luettavaksi. En malttaisi lopettaa, mutta kun sivuja on nelisensataa, kirjaa on mahdotonta lukea illassa. Menen liian myöhään nukkumaan, ja se ei vetele. Väsyttää päivällä liikaa.

Hyvää yötä sinulle, arvoisa lukijani!

Lätyt paistuivat, makkarat maistuivat, muutkin herkut söimme ja kahvit joimme