Kategoriat: Ajankohtaista

Passaa rouvan keinutella omassa punaisessa keinutuolissaan.

Kesäisen helteistä ja lämmintä tuulta.

Tänäänkin kävin uimassa ennen työpäivän alkua. Oli kova aallokko, mutta vesi oli lämmintä. Tietysti se oli lämmintä, kun piti niin kovasti räpistellä, etten jäänyt aaltojen alle.

Petri selvitti autoni vaikenemisen syyn. Akku kestää kuulemma viitisen vuotta. Autossani oli alkuperäinen, eli 12 vuotta vanha akku. Se oli totaalisen tyhjä. Jumala varjeli minua jäämästä (ainakaan akun takia) Hämeenlinnaan huomenna, tai viime viikonloppuna mökille. Mistä kaikesta Jumala varjeleekaan, enkä minä edes ymmärrä sitä? Olen erittäin kiitollinen Jumalalle. Samoin Petrille. Sekä sille ystävälle, joka oli jo valmis lainaamaan autonsa huomiseksi, jos tarvitsen!

Viikon mittaan on taas tullut hetkellinen ennätys uusien ihmisten tapaamisen suhteen. Työviikon jälkeen ovat paukut vähissä sen takia. Mutta minulla on tyytyväinen olo. Hain hiukan vadelmia jälleen, kun tulin Arin luota. Karviaisia poimin pensaasta huomista automatkaa varten.

Hiustenleikkuullakin kävin. Tero-niminen kampaaja oli työvuorossa. Itse asiassa klanin itse enimpiä, ja Tero viimeisteli sitten sellaiset haituvat, jotka erottuivat liikaa kuontalon seasta. Vielä en tiedä lopputulosta. Saunan jälkeen tukka on märkä, mutta totuus paljastuu aamuun mennessä. Mutta arvelen, että aika täysosuma siitä tuli. "Vaikka tavallista yrittää, niin priimaa pakkaa tulemaan", sanoi entinen emäntä.

Tänään vuodatin kyyneliä Operaatio Mobilisaation lehden ääressä aamutuimaan. Esimerkiksi Juhani Aholan pääkirjoitus "Villi-ihmisen lait", oli osuva. Hän siteeraa yleisönosaston kirjoittajaa: "...millaisen elämäntoverin kanssa kukin haluaa elää, perustuu nykyaikana enemmän yksilöiden mieltymyksiin kuin Raamatun näkemyksiin, joten lainsäädännön on seurattava ajan henkeä."

Ahola selittää, että "maa ajautuu kaaokseen, anarkiaan ja väkivaltaan", kun lait muutetaan keskiarvoperusteisesti ihmisille "sopiviksi". "Mikään valtakunta ei pysy pystyssä, jos se vapauttaa ali-ihmisen toteuttamaan hänen omaa langennutta tahtoaan."

"Siihen aikaan ei ollut kuningasta Israelissa; jokainen teki sitä, mikä hänen omasta mielestään oli oikein." Tuom 21:25. Eikö tuollainen tilanne ole nyt maassamme?

Lopuksi Ahola kyselee, olisiko miekanoston aika: "Mutta nyt, jolla on kukkaro, ottakoon sen mukaansa, niin myös laukun. Ja jolla ei ole, myyköön vaippansa ja ostakoon miekan." Luuk 22:36.

"Jumalan sana on se kaksiteräinen miekka. - - Seurakunta joko edustaa Jumalan auktoriteettia Sanan kautta tai sulautuu ympäröivään pakanakulttuuriin. Kumman auktoriteetin alla sinä olet?" kyselee Ahola.

Jokaisen usko koetellaan. Sen takia olen kiitollinen vaikeuksista. Ne ovat pakottaneet minut ratkaisemaan suhdettani Jumalaan ja hänen sanaansa. "Ellette usko, ette kestä", sanotaan Raamatussa. Arvomme selviävät silloin viimeistään, kun maamme talous romahtaa. Uskottelut tai toivomiset eivät auta.

Uudestisyntymisessä ihmisen hengelliset silmät avataan. Näin sanovat muutkin uskoon tulleet kuin minä: koko maailma puhkeaa ikään kuin kukkaan, kaikki näyttää erilaiselta. Hengelliset korvatkin avautuvat. Ihminen alkaa kuulla Jumalan puhetta Sanasta, luonnossa, ihmisten ja olosuhteiden kautta. Pyhää Henki avaa ymmärrystä, ja sen takia tulevat tapahtumat eivät tule täytenä yllätyksenä niille, jotka seisovat Herran neuvottelussa.

Mooses kesti erämaan koettelemukset, sillä hän oli nähnyt Herran. Kansa ei ollut nähnyt, ja sen takia se halusi palata takaisin maailmaan, Egyptiin. Täytyy uskoa, että kestää ahtaissa oloissa. Suurin syy siihen, että joku ei usko, on se, ettei hän tahdo uskoa.

"Valitkaa tänä päivänä, ketä te tahdotte palvella. Mutta minä ja minun perheeni palvelemme Herraa", sanoi Joosua kirjansa lopussa.

Kansallispuku on putipuhtaassa autossani. Imuroin sen nimittäin tänään, ja pesinkin jopa. Siis päältä päin. Kitara siirtyi samoin autoon, kun olin viimeisen kerran harjoitellut lauluni. On aika siirtyä levolle, sillä lähden kahdeksan maissa ajelemaan. Eksymisvara on aina jätettävä, vaikka kartta onkin mukana ja johdatus on varma.

Täältä tullaan, Hämeenlinna! Hyvää yötä, arvoisat lukijani!