Kategoriat: Ajankohtaista

Luonto puhuu

Saarnivaara sanoo Raamatun selityksessään: -Kolmisäikeinen lanka kuvaa kahta uskovaa, jotka vaeltavat Jumalan/Kristuksen kanssa: Hän on siinä ensimmäisenä ja vahvimpana."

Minusta tuo on hyvin rohkaiseva ajatus. Näin olemme rukoilleetkin Arin kanssa. Ja tämä vahvistaa sitä, että Jeesus on todellakin se vahvin säie kolmisäikeisessä langassa. Me ihmiset olemme niin rikkinäisiä, sairaita, haavoilla tai muuten vaan heikkoja. Jos avioliitto on pelkästään ihmisen varassa, niin vaikeuksien tullen se on aika heikoissa kantimissa. Mutta kun se on Jumalan varassa, niin se kestää.

Niin on elämänlankakin. Siitä nuo oheiset kuvat, vaikka ovatkin tänä päivänä otettuja ja siis kuolleita kuten voi arvata tähän aikaa vuodesta, mutta siltä ajatus on selvä: elämänlanka on hyödytön ja turha jos se luikertaa vain maassa. Se tarvitsee jonkin, jonka varassa se voi nousta ja alkaa kukkia. Näin me vajavaiset ihmisetkin saamme kasvaa ja kukkia Herran varassa. Hän on se vahva lenkki, ylläpitäjä, jonka varassa heikko ihminen voi kestää.

"En minä, vaan Kristus minussa."

Elämänlanka kasvaa toisen varassa