Kategoriat: Ajankohtaista

Kävelyretkellä meren rannalla tänään

Onpa ollut ihana päivä! Ainakin tähän asti. Herättyäni painelin pikimmiten viereiselle kirkolle veisaamaan tunniksi virsiä. Viikon virsirupeama oli lopuillaan, joten vuorossa olivat isänmaallisten virsien jälkeen hautajaisvirret. Ei se mitään, pidän niistäkin.

Kun on koko päivä käytettävissä miten tahtoo, on usein vaikea osata valita, mitä oikeasti tahtoisi, ja päivä saattaa mennä hötkyillessä, niin että illalla on puhki, eikä silti koe tehneensä mitään, mikä illalla tuntuisi hyvälle lopulta. Nyt sain itseni kuitenkin pyörän päälle kauniiseen päivään, ja huristelin Hietasaareen uimaan! Kävin jopa saunassa, ja näin erästä uskovaa veljeä ja rohkaisimme toisiamme puolin ja toisin. Tärkeitä tapaamisia Herra järjestää. Pieniä kohtaamisia, ei sattumia, sillä "ei sattuma kuljeta Jumalan lasta, se sana ei kuulu taivaan piirustuksiin".

Palatessani kurvasin elomarkkinoille seurakuntasalille. Tapasin siellä erästä eläkkeellä olevaa Herran elopellon työntekijää, ja taas me puolin ja toisin rohkaisimme toisiamme. Minä häntä eräästä hänen puheestaan, ja hän minua kirjoituksieni suhteen (en ole saanut muutamaan viikkoon yhtään mielipidekirjoitusta aikaiseksi: nyt ei ole taas raksuttanut ollenkaan).

Ostin tältä sisarelta kolme vohvelia, ja menin kahville. Söin kaikki kolme, kun olivat niin hyviä. Tapasin erään työstä tutun ihmisen, ja hän vaikutti hyvin ilahtuneelta kun tapasi minut siellä. Minullekin oli mukava yllätys nähdä hänet noissa piireissä.

Arpaonni potki uskomattomasti: neljä arpaa, ja kolme voitti! Uskomaton mäihä. Kukaan ei varmaan arvaa, että ostin kolme uutta nuorten kirjaa, jotka olivat myynnissä kansanlähetyksen pöydässä. Mietin uskallanko mennä kirjakirppikselle, mutta menin kuitenkin. Kävi aivan kuten arvasin: 17 kirjaa rikkaampana lähdin ison kassin kanssa kotiin, mutta vain muutamaa euroa köyhempänä.

Onni potki myös noissa kirjalöydöissä. Muutama on tosi uskomaton itsellenikin: kuten esim. Nokkahuilukoulu...Ehkä ajattelin, että jos tekemisen puute yllättää, voisin opetella perusteellisesti kyseisen soittotaidon. Mielestäni meillä on jossain nokkahuilu tai pari.

Toinen yllätysostos oli Rautavaaran Mihin kasvimme kelpaavat. Kun kovat ajat koittavat lähivuosina, hyödynnän kyseistä kirjaa, eikä meillä ole hätäpäivää. Tämän sanon myös tosissani; siksi ehkä ko. kirja tarttui mukaani. Joskus kiinnostaa tietyt kasvit ja niiden hyödyllisyys.

Lisäksi pari ilmiselvää aarretta: Watchman Neen Sielun piilevä voima (minulla on se, mutta nyt uskallan ehkä lainata jollekin pelkäämättä kadottavani tuota syvällistä opusta). Omistan myös Parhaani Hänelle, Champers, joka on huippuhartauskirja. Wilkersonin Näky oli ostettava pois, ja lopuista en vielä tiedä, mitä hyvää ne sisältävät, mutta aika näyttää.

Eikä tässä vielä kaikki päivän anti. Kun olin kotiin tultua heilunut pihahommissa hetken, ja siirtynyt sohvan lepoon kirjoineni, lapseni anoppi pyysi lenkille, ja sieltä oheiset kuvat. Olimme pari tuntia rantoja kiertelemässä. Kahvireppu oli tietysti mukanani; se lähtee mukaan yhtä varmasti kuin muukin pakollinen rekvisiitta.

Palatessa jäin sairaalan kohdalla kyydistä, ja kävin vielä Aria naurattamassa sairaalassa. Kerroin kuinka eilen sain pari mustapukuista vartijaa työpaikallani kintereilleni, kun mokasin hälyjen kanssa. Kai ne rosvoksi epäili, mutta iloisesti kättä nostaen häipyivät. Tietysti sain esitellä itseni ja tagini numeron. Kun sitten sain odottamani hyllyköt sisään, häivyin liukkaasti tagia vilauteltuani, ettei ne tyypit ehdi tulla uudestaan. Ehkä heitä ei olisi enää naurattanut saman muijan heiluminen perjantai-iltana muuttopuuhissa.

Arin kanssa aiotaan huomenaamuna kaupungin kirkkoon. Parin tunnin reissu. Uutta nuorta pappia menemme kuuntelemaan. Oli niin ihana kokemus muutama viikko sitten kirkossa, kun ko. pappi kehotti kirkkoväkeä parannukseen, ja kertoi mitä se on: että ihmisen pitää kääntyä synneistään Jumalan puoleen. Hän myös julisti synnit anteeksi. Muutenkin saarna oli raitis ja hyvä. Jospa saisimme uuden Lars Leevin tästä papista. Olisi aika.

Mutta hyvällä mielellä pyhän viettoon. Nyt vien tuikut pihalle. Sinullekin hyvää mieltä, ja rohkeutta elämiseen!

Rakkaaksi tullut merinäkymä!