Kategoriat: Muu kirjoitus

Julkaistu Pohjalaisessa 28.9. sekä Keskipohjanm. nimellä Mikään ei riitä la 29.9.07

Pyöräillessäni harmittelin mielessäni katukiveyksiä, joissa pyörän renkaat kolisevat. Saman tien huomasin marisemiseni typeryyden: kaunis päivä, kykenen ajamaan pyörällä(ja minulla on pyörä!), kädet ja jalat toimivat. Ei siis mitään huolta.

Kaupassa on valinnan vaikeus, kun lajeja on niin useita, oli kysymys sitten leivästä tai mistä hyvänsä. On runsauden pula. Kaatopaikalle kannetaan ruokaa, vaikka jotkut näkevät nälkää. Kuitenkin olemme tyytymättömiä. Elatus ja vaatteet ei riitä: pitää olla lisää ja enemmän. Ihmisten paha olo vain lisääntyy elintason kasvaessa. Sodomankin synti oli leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo; se johti kaupungin tuhoutumiseen.

Sellaiset itsestään selvyydet kuin toimivat aistit, jonkinlainen terveys ja koti tuottavat harvalle iloa; niiden katsotaan kuuluvan perusoikeuksiin. Kun sodan aikana on ollut hätätila, on jaettu se vähä, mitä on ollut, eikä turhista ole ollut vara narista. Mitä pitää tapahtua, että kansa voisi olla tyytyväinen vapauteen ja isänmaahan?

Tämän päivän lehti (Pohjalainen 24.9.)kertoo, että nuoriso ei häpeä kulkea kalja kourassaan: miksi häpeäisi, kun eivät vanhemmatkaan häpeä. Väkivallasta, huumeista ym. en viitsi kirjoittaa, kun jokainen tiedämme mikä tilanne on.

Presidentti Kyösti Kallio, jonka kotipitäjästä itsekin olen kotoisin, kehotti Suomen armeijaa: Kehotan kaikkia, jotka tänä vakavana aikana palvelevat Isänmaata, lukemaan Raamattua. Esi-isämme ovat vuosisatojen kuluessa, sekä ahdingoissa että vainoissa että rauhan päivinä ammentaneet siitä elämää, voimaa ja lohtua. Nykyhetkenä kansamme tarvitsee Jumalan Sanan uudesti luovaa voimaa. Omaksukaamme nöyrällä sydämen uskolla sen siunaukset. "Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä." -Lopuksi kellastuneessa lehtileikkeessäni on Kyösti Kallion omakätinen allekirjoitus.

Tuo kehotus on tänä hetkenä kansallemme vakava varoitus. Ihmisen viisaus ja elintaso eivät ole tuoneet sydämen sivistystä tai nöyryyttä kansallemme. Sen tekee Jumalan Sana, joka on hylätty, ja tulokset ovat nähtävillä. Ei tarvitse olla edes profeetta nähdäkseen, mikä on lopputulos, jos kansamme ei käänny Jumalan puoleen. Elintason nousu ja moraalin lasku johtavat tuhoon. Tarvitsee vain katsoa maailmaa taaksepäin. Vielä tänään on kuitenkin pelastuksen päivä. Tartummeko siihen?