Kategoriat: Ajankohtaista

Terveisiä Ylihärmästä! Olin evankeliumijuhlilla kolmatta päivää. Ensin Orisbergin kappelissa Vaasan yhdistyksen kuoro lauloi, ja sitä olin kuuntelemassa. Kaunis kesäilta.
Yövyimme asuntovaunussa ihan kentän lähellä Mirjan ja Millan kanssa. Perjantai-iltana olimme vielä kymmenen jälkeen kirkossa nuorten messussa. Kirkko oli täynnä nuoria lähinnä, sekä lisäksi me muutamat harput. Olimme pyörätuolilla liikkeellä, ja pistimme vähän juoksuksikin palatessa puolilta öin, kun sade meinasi yllättää.
Lauantaiaamuna kiidimme jo puoli kahdeksalta aamumessuun, ja illalla taas kirkkoon Riemumessuun, jossa oli taas nuorisoa pilvin pimein. Siinä välillä useampia seuratilanteita.
Itselleni päivät olivat ensimmäiset evankeliumijuhlilla. Koko herätysliike on minulle sikäli vieras, että kotipaikkakunnallani ei toimi tietääkseni kyseinen herätysliike ollenkaan. Vasta viime kesäisen Teron rippileirin myötä tulin tietoiseksi ko. liikkeestä.
Ihastuin Siionin kanteleen lauluihin! Tänä aamuna kun menin vakiopaikkaani pyörällä ennen kahdeksaa, otin laulukirjan mukaan. Olin väsynyt ihanasta viikonlopusta, ja jotenkin alakuloisella mielellä. Siellä sitten laiturin portaalla istuessani lauloin sydämen kyllyydestä muutaman laulun. Ensimmäisenä mieleeni jää ja vaikutuksen tekee sävel. Tai vastaavasti ei jää mieleen eikä tee vaikutusta. Sanoja en taida nykyisin oppia ollenkaan ulkoa, mutta onneksi ne löytyvät kirjasta. Mutta hyvät sanat ovat esim. laulamassani laulussa 266:

1.Sä olet Jeesus, laulun aihe mulle, sä yksin vain, sä yksin vain. Myös alla ahdistuksen laulan sulle, niin paljon sain, niin paljon sain.
2. Jokainen tahtoo laulaa rakkaimmastaan, niin myös mä teen, niin myös mä teen. Hän, Kristus, aamutähti loistaa vastaan, yön synkeyteen, yön synkeyteen.
3. Kun kuljin aavikolla eksyneenä, sä tielle toit, sä tielle toit. Kun yössä itkin loppuunväsyneenä, uudeksi loit, uudeksi loit.
4. Oi jospa kiitoksesi, Herra soisi nyt huuliltain, nyt huuliltain, ja armos aina väkevämpi oisi, mun turvanain, mun turvanain.
5. Oi rakkautta aivan täydellistä: mä pelastun, mä pelastun! Jo nautin Herran rauhaa ihmeellistä, sä olet mun, sä olet mun.
6. Jokaisen hetken tahdon ottaa vastaan, myös katkeran, myös katkeran. Kun katson rakkauteesi ainoastaan, taas uskallan, taas uskallan.
7. Sanaasi luottaa anna jälleen kerran, saan kuulla sen, saan kuulla sen: on kaiken palveltava laumaa Herran. Näin pelkää en, näin pelkää en.

Eikös ole valtava sanoma tuossa laulussa! Siinä on kerrottu kaikki oleellinen, koko minun elämäni.

Tämä viikko lomaa, sitten töihin loppukuuksi. Hankin kuultokuvan ikkunaani juhlilta, ja nyt on ikkunan pesu edessä, että pääsen ihailemaan hankintaani. Minulla on keittiössä ollut jo monta vuotta Eevan kutoma vastaava, ja se on tosi kaunis: valo tulee kuvan läpi, mutta ikkunan lika ei näy! Sekin hyvä puoli vielä.
Toivotan hyvää alkanutta heinäkuuta jokaiselle! Ilmassa on syvän kesän tuntua, mitä ei ennen juhannusta ole. Sää on kuitenkin onneksi lämpimämpi.