Kategoriat: Ajankohtaista

Lemmikit kukkivat!

Tänään on ollut taas varsinainen kesäpäivä ja lomapäivä. Minähän alan oppia oikein kunnolla rellestämään, mitä lomailuun tulee!

Heti herättyäni puoli kahdeksan painelin eväiden kanssa merenlaiturille auton kanssa (laiska, en viitsi pyöräillä neljää kilsaa). Toista tuntia istuin ja ihailin merta, luin Raamattua, join kahvia ja mietiskelin elämän menoa ja rukoilinkin sen mitä osasin.

Ohitseni lipui joutsenpariskunta kuin ei minua olisikaan - uivat sulavasti sillan alta ihmistä pelkäämättä. Onneksi minulla oli pari takkia ylläni; tuuli oli raaka ja kylmä vaikka aurinko paistoikin. Päivää ei voine aloittaa ihanammin, näin ajattelen. Yritän purkittaa kesää ja luontoa sisimpääni pimeiden päivien varalle.

Uintireissu aamuhetken päälle, kuin kruunu päähän.

Sitten arkeen sukeltaminen: tyhjiin vuotanut autonrengas korjaamoon, eräs rukouspuhelu, ja menoksi vanhainkotiin. Auton perässä käyttämätön teevee ja lasti mailoja, makuupusseja ym ylijäämäkamaa kellarin keskeneräisestä siivousoperaatiosta.

Vanhainkodin tuttu osasto. Hengellisiä lauluja kolme varttia. Eräs mummo yritti kampittaa minut pyörätuolistaan. Toinen hyvä laulaja ei löytänyt ajatuksistaan niitä tuttuja lauluja joita lauloimme. Ne tulevat sieltä lauluna omia aikojaan, ei silloin kun toiset sanovat, että lauletaan nyt se tuttu laulu. Ei voi käskeä aivoja tottelemaan, ne kiertävät omaa rataansa sairauden saatua vallan ajatuksissa. Ymmärtävää mieltä vanhuksia kohtaan; itse olemme kulkemassa samaa latua, vähän jäljempänä vain!

Arin luona pikakäynti: hoitajat olivat juuri tulossa aamutoimiin. Olin laittanut viestin eilen vihkoon puolukkamehusta, mutta sitä ei ollut kai noteerattu. Nyt sanoin hoitajille, että puolukkamehua pitäisi olla taas Arin kielenpesuun: sammas viihtyy suussa, jos ei suuta huuhdota happamalla. Lupasivat hoitaa asian, pitää seurata tilannetta.

Rengas korjaamosta, poikien kannustaminen hyvästä palvelusta. Kirpputorille vein tavarat ja tein pari hyvää löytöä! Verhot, pyykkipoikateline ja kengät. Koko komeus vain 6e! Tietysti pengoin kirjahyllyt taas, mutta sanoisinko, että onneksi ei löytynyt mitään.

Kirjastosta sen sijaan löysin kassillisen luettavaa, kun poikkesin tultuani tekemästä työsopimusta päiväkodista. Pyöräily on mukava liikkumiskeino kesällä kaupungissa, vaikka huomaan olevani kohtalaisen laiska tänä kesänä. Tänään tosin pyöräilin, ja työmatkat aion pyöräillä.

Aloitinkin erästä kirjaa, ja se tuntuu vaihteeksi sellaiselle, että olen nauranut vesissä silmin pihakeinussa maatessani ja lukiessani. Kirja kertoo kahden englantilaisnaisen työssäolosta Italiassa, ja heidän talonostostaan. Sopeutuminen Liguriaan, pikku kylään siellä Toscanan lähistöllä, aiheuttaa päänvaivaa, ennen kuin ihmisten tavoille opitaan. Tosi hauskaa luettavaa. Vielä kesken, mutta laittanen jo sivuille lukemiini kirjoihin.

Yksin iltaa vietän, ystävien kanssa puhelimessa välillä. Saunomme tänään, se on mukava harrastus sekin, ja maistuu treeneistä palaavalle nuorelle miehelle. Leppoisaa kesäoloa (tänään onnistuin välttämään kellarin raivauksen, mutta kyllä se edessä on). Huomenna uusi päivä, ja uudet metkut.

Sain tänään postista tilaamani Kronologisen Raamatun. Aloitin sitä, ja varsinkin Uusi Testamentti on mielenkiintoinen sikäli, kun siellä tosiaan kerrotaan aikajärjestyksessä tapahtumat. Täytynee lukea rinnakkain entistä ja tätä uutta Raamattua toistaiseksi. Vanhassa on ihania tuttuja merkintöjä, joita joskus tarvitsen. Ja sieltä löytyvät kohdat, kun mielessä on, mistä mitäkin löytää. Uuden kanssa on hukassa pitkään sen puoleen.

Hyviä kesäkelejä jokaiselle tälle juhannusviikolle!

Mökiltä oli laituri purettu, mutta uusi lienee tulossa jossain vaiheessa. Pääasia että vesi oli tallella!