Kategoriat: Ajankohtaista

Lunta satelee hiljalleen. Muistan aina kun lapsuudenystäväni kanssa juttelimme kerran vapun vietosta. Hän ihmetteli, kuinka jotkut pitävät sitä juhlapyhänä, sillä kuten hän sanoi: - Sehän on sonnanajopäivä, ja potunnostopäivä!
Lapsena tosiaan siemenperunat nostettiin itämään vappuna, ja istutettiin maahan äitienpäivän aikoina. Omat perunani ovat kourallinen itäneitä ämpärissä ovenpielessä. Mutta onpahan jotain kuitenkin. Ja jos nyt ei sonnanajoa sattunut tälle päivälle, niin laitettiin kuitenkin Teron kanssa marjapensaalle viimeinkin kehikko. Petri toi eilen Nivalasta velipojalta vanhoja aidantolppia ja niistä kehittelemme kehikot. Palstalla on toiselta velipojalta saamiani marjapensaita, joille pitäisi myös laittaa, mutta sinne en ole ennättynyt vielä ollenkaan.
Pyysin ystäviä rukousrintamaan tällä viikolla sairaiden puolesta rukoilemaan, sekä herätystä anomaan Jumalalta. Rukoilemme tasatunnein sikäli kuin se on mahdollista ja Pyhä Henki muistuttaa touhuilun keskellä. Itse olen kokenut useita kertoja hyväksi kyseisen tavan. Juhlapyhien aikana on hyvä rukoilla säännöllisesti, kun tietää, että vaaratilanteita on paljon: ihmisiä on liikenteessä paljon, ja monet kännäävät viinan kanssa.
Heitän grillimakkaran poskeen, ja talvivaatteet päälle (mitenhän yo-lakin saisi mahtumaan pipon päälle ; ) - ja lähden kaupungille pyörällä Jeesus-marssille. Sitten poikkean kirkon kryptaan simalle ja munkille ystäviä tapaamaan.
Niin että hyvää vappua, ja tule mukaan rukoilemaan!