Kategoriat: Muu kirjoitus

Tämä vastine Pohjalaisessa 15.9 olleeseen kirjoitukseen julkaistiin 16.9.06

Kirjoitukseni "Pojat on poikia" sai Eino Laakson tarttumaan kynään. Ehkäpä kirjoituksestani huokui turhan ponnekkaasti miehisyyden ihannointi. Kirjoitukseni tarkoitus oli tuoda esille tyttöjen ja poikien eroa. En ihannoi tappelua. Toisaalta tietynlainen nujuaminen ja voimien mittelö on terve merkki pojilla. Viinan kanssa kun pelleillään, asia on eri. Siinä ei ole mitään puolustelemista.

Siitäkin olen samaa mieltä, että työ on jossain määrin miehen mitta. Omaa puolisoani ihailen, vaikka hänen työnsä on tehty jo nuorena miehenä: vakava sairaus estää kaiken näkyvän työnteon paitsi pään heiluttamisen ja hengittämisen. Tosin ihminen, joka rukoilee toisten puolesta, voittaa yli 10 000 miestä, joten työtä voi tehdä monella tavalla. Miestä ei voi mitata yhdellä mittarilla, jos ei naistakaan. Ihmisen elämä voi mennä niin monin eri tavoin.

Muistan, kun mieheni kykeni vielä konttaamaan, ja korjasi teeveetä. Siitä on kai 20v. Oli tosi mahtava tunne: me yhdessä teemme työtä, huolehdimme kodistamme. Ehkä sen takia on oikein mukava, kun näkee omien poikien painiotteluita, jotka hyvässä hengessä painitaan.