Kategoriat: Muu kirjoitus

Pohjalaisessa 9/06

Luulin että kanadanhanhia oltiin hätistelemässä sorsastajien pyssyjen eteen. Jos niin on tehty, niin pyssyt eivät ole paukkuneet. Joka tapauksessa näyttää, kuin hanhet olisivat mieluummin lisääntyneet kuin vähentyneet Hietasaaressa.

Kiva niitä on katsella kun ne välillä ovat uimassa, välillä nuokkumassa ruohikolla. Tosin silloin kun niiden ohi pitää kulkea, ja niitä on koko jengi ympärillä, tulee mieleen, mitä jos ne käyvät päälle. Kaupungin sairaalan puistossa en olisi kesällä uskaltanut jättää pyörätuolissa istujaa yksin: lokit tulivat niin lähelle saadakseen ruokaa, että ties vaikka silmät nokkivat päästä, jos ei kykene huutamaan. Ihmiset ovat varmasti ruokkineet niitä. Kun vyörytin pikkukiven lokkia kohti, se nappasi sen heti suuhunsa, mutta pudotti pettyneenä pois, kun ei ollutkaan syötävää. En tiedä miten on hanhien syöttämisen laita.

Maalla lapsuutensa eläneenä hanhien sontaläjät Hietasaaren teillä eivät ole ongelma. Harmillista tietysti on sen jälkeen, kun niillä kengillä marssii sisätiloihin. Muistan vielä, miten ihanalta tuntui lapsena kävellä paljain jaloin kuravellissä, kun kura pursusi varpaiden välissä. Kaikenlaiset savihoidot taitavat olla terveellisiäkin. En tiedä miten olisi kävely paljain jaloin Hietasaaressa; en taida kokeilla. Ties miten elvyttävä olisi sontahoito väsyneille jaloille! Tällä hetkellä läjiä on ihmeen vähän, mutta joskus täytyy pärjätä vähemmälläkin.