Kategoriat: Muu kirjoitus

9.8.06 lähetetty pohjalaiseen, kpmaahan, kalevaan; Ollut ainakin Pohjalaisessa 14.8.

Lehdistön tiedotus Lähi-idän tilanteesta on yksipuolista. Internetin kautta saa kuitenkin tietoa myös eri näkökulmasta. Ja raamattu on ehdoton tiedonlähde, koska siellä kerrotaan kaikki, menneet ja tulevat.

Jo kansakoulussa opetettiin, että Israel on Jumalan omaisuuskansa. Jumala on ottanut sen silmäteräkseen. Sitä ei tee tyhjäksi ihmisten sanomiset. Mikä maailmalle on hulluutta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään, ja mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaakseen häpeään sen, mikä on voimakasta. Jumala valitsi, sen, joka ei ole yhtään mitään, tehdäkseen mitättömäksi sen, joka on jotakin.

Edelleen on voimassa Jumalan sana, että joka siunaa Israelia, hän on siunattu, ja joka kiroaa sitä, on kirottu. Hesekielin36 luvussa kerrotaan, miten kansat jotka käyvät pilkkaamaan Jumalan omaisuuskansaa, saavat itse kärsiä oman pilkkansa. Jumalan tuomiot tulevat ajallaan.

Toukokuun 21. päivänä erääseen kouluun Gazasta tehtiin Israelin puolelle raketti-isku. Tarkoitus oli tuhota eräs koulu. Luokka, johon raketti iskeytyi, hajosi täysin. Luokan oppilaat olivat kuitenkin menneet synagogaan tutkimaan raamattua opettajansa johdolla, joten he säästyivät. Vastaavia tapauksia on lukuisia, mutta niistä ei kerrota mitään. Monia kaupunkeja Israelissa on täydellisesti raunioina.(Kirjat- Shmona esim.) Koko Israelin historian ajan sitä on yritetty tuhota. Tämäkin on raamatussa ennustettu jo kauan sitten: Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, ettei Israelin nimeä enää muistettaisi. He neuvottelevat yksissä tuumin, tekevät liiton sinua vastaan. Anastakaamme Jumalan kansan asuinsijat jne. Tämän voi lukea psalmissa 83.

Jos ihmisen kimppuun käydään, tottahan hän puolustaa itseään viimeiseen hengenvetoon asti. Mikä on sellainen kansa, joka ei puolusta itseään, kun se yritetään tuhota!

Kehotan vakavasti kaikkia ihmisiä rukoilemaan rauhaa Lähi-itään, kaikille kansoille siellä. Meidän ei tarvitse tuomita mitään kansaa, Jumala sen tekee. Saamme vain siunata ts. toivoa hyvää kaikille kansoille. Samoin meidän tulee rukoilla päättäjien puolesta, että he saisivat viisautta tehdä oikeita ratkaisuja koko ihmiskunnan hyväksi. Ei ole sattumaa, että Suomen ja Israelin liput ovat sinivalkoisia. Meillä on kansana tärkeä tehtävä seisoa Israelin rinnalla.

Paula Hakkola, Vaasa