Kategoriat: Ajankohtaista

Meidän Konna vetäytyy mielellään komeroon kesähelteellä, mutta tässä ulkoilemassa!

Elämme selvästi lopun aikoja. Tietysti lopun aikoja on eletty jo parituhatta vuotta. Sen jälkeen kun Jeesuksen päivistä ajanlaskumme alkoi, on eletty viimeisiä aikoja. Mutta nyt elämme varmaankin jo sen loppuvaihetta.

Muutamia kesiä aurinko on ollut erilainen kuin ennen. Pari päivää sitten olimme Arin kanssa ulkona. Jalkani olivat auringossa, ja niihin ihan pisti, kun aurinko porotti niihin. Käsivarret olivat varjossa, ja oli pakko laittaa villapaita, kun niitä paleli! Ei näin ole ennen ollut.

Viimeksi kirjoitin, että Amerikassa on ns. Kuoleman laakso, jossa aurinko on polttanut ruohon. Nyt siellä, Kaliforniassa muistaakseni, on 50 astetta lämmintä, ja ihmisiä kuolee helteeseen. Aletaan lähestyä sitä, että maa palaa. "Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hylänneet iankaikkisen liiton. Sen tähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystään kärsivät. Siksi maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle." Jes 24:5,6. Tämä on kerrottu meille n. 700v eKr. Jumalan hengen innoittamana Jesaja on ennustanut tulevia aikoja.

Tämä kesä on ollut minulle todella puhutteleva. Olen kokenut Jumalan siunausta monella tapaa. On tapahtunut asioita, jotka ovat hämmentäneet minua: Jumala on osoittanut pyhyyttään tavalla, jota en ole ennen kokenut. Ihmiset eivät halua kuulla puhuttavankaan Jumalan pelosta. Mutta olen tullut kokemaan, että Jumalan pyhyyden edessä tulee pelko: minä syntinen ihminen kuvittelen usein olevani jotain. Mutta kun kansakunnatkin ovat kuin pisara sangon uurteessa, mikä on ihminen, että Jumala häntä muistaa!

Suvut ja perheet ovat Jumalan kasvojen edessä. Kuten Raamatun aikojen kuvauksissa kerrotaan, miten ne menestyivät, jotka turvautuivat Jumalaan, esim. kuningastenkirjoissa, samoin on tänään. Me ihmiset olemme vain niin lyhytnäköisiä, ettemme huomaa seurata sukujen elämää pitempiä ajanjaksoja. Raamattu opettaa, että isien pahat teot kostautuvat kolmanteen ja neljänteen polveen niille jotka Jumalaa vihaavat, mutta Jumala tekee laupeuden tuhansille, jotka häntä rakastavat ja noudattavat Jumalan käskyjä. 2 Moos 20:5. Sukujen kohtalot kääntyvät, kun kunnia annetaan Jumalalle.

Juniori sai Latviassa EM-pronssia alle 17v liitokiekkojoukkueessa. Tytär valmistautuu MM-kisoihin Bostonissa meren takana. Kuitenkin nämä kisat ovat vain maallisia, joilla ei ole iankaikkisuusarvoa, niin mukavia ja haastavia juttuja kuin tuollaiset kisailut ovatkin. Paavali kertoo myös kilpailusta: "Olen kilpaillut hyvän kilvoituksen, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt. Tästedes minulle on talletettuna vanhurskauden seppele. Herra, vanhurskas Tuomari, on antava sen minulle tulemisensa päivänä, eikä vain minulle, vaan myös kaikille, jotka rakastavat hänen ilmestymistään." 2 Tim 4:7,8.

Niin että tuohon Paavalin kilpailuun vaan osallistumaan! Lue myös Hesekielin 36 luvun alkua. Siinä kerrotaan missä ajassa elämme! Jeesuksen paluu voi tapahtua milloin hyvänsä! Minä ainakin tahdon olla mukana ylöstempaamisessa, jos Herra sen armon suo. Tahdotko sinä? Kun Karitsan häät alkavat taivaassa, alkaa maan päällä vaivan aika. Nyt on vielä armon aika, saa tulla synteineen Jeesuksen luo, ja Hän pesee verellään puhtaaksi, eikä syntejä enää lueta sille, joka on ne Jeesukselta saanut anteeksi. Hän lahjoittaa rauhan ja syntien anteeksiantamisen. Se on elämämme tärkein asia, että synnit ovat anteeksi saadut. Tässä kisassa ei kannata myöhästyä, vaan kun Jumala kutsuu, kannattaa siihen heti vastata.