Kategoriat: Ajankohtaista

Kauhajärven kirkkopihalla kahvihetki sukulaisten kanssa.

Vietimme perheen viimeiset rippijuhlat suvun ja ystävien kesken. Oli kaunis sää, ja hyvä mieli. Esantuvan leiri oli esirukousten kantamana siunattu. Ainoa mitä tietysti kaipasin, paitsi itseni takia myös Teron ja muiden lastemme takia, oli Ari. Mutta Jumalalla on oma suunnitelmansa, ja tapahtukoon hänen tahtonsa. Konfirmaation jälkeen nautimme muutamien sukulaisten kanssa kirkkokahvit hautausmaan penkillä sopivassa varjossa.

Arikin pääsi kotiin juhliin. Kuopus sai huomiota ja hyväksyntää, ja ystävät keittiössä tiskasivat ja pitivät huolta tarjoilusta. Kiitos juhlasta ennen kaikkea Jumalalle, jolle kaikki kunnia kuuluu.

Nyt taas silmät ovat suunnatut eteenpäin. Israel on sodassa, ja rukousten saartamana. Onhan siellä läheisiä ihmisiä ja ystävien sukulaisia asumassakin. Jumala itse kehottaa siunaamaan Israelia ja sen tahdomme tehdä. Joka päivä luemme Herran siunauksen Israelille. Kansat tulevat siunatuiksi riippuen miten he suhtautuvat Jumalan omaisuuskansaan. "Ne jotka sinua siunaavat, ovat siunattuja, ja jotka sinua kiroavat, ovat kirottuja." Tästä voit lukea 1Moos 12:3 kohdasta. On turha ruveta itse viisastelemaan tämän maailman menoa. Sen sijaan meidän tulee tutkia mitä Jumalan sana sanoo asioista. Tottahan Luoja tietää mikä on maailman tilanne.

Mielenkiintoista oli, kun kuulin tiedemiesten tutkimuksista tämän maapallomme suhteen. He olivat tulleet tulokseen, että aurinko tulee kuumenemaan niin kuumaksi, että kaikki maan pinnalla palaa. Amerikassa on kuulemma jo ns. Kuoleman laakso, jossa kaikki ruoho ym. on palanut. Raamattuhan on tuon kertonut jo aika päiviä sitten. " Nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomien ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään." Tuossa Pietarin toisen kirjeen kohdassa on muutakin mielenkiintoista asiaan liittyen; voit itse lukea. Nuo asiat ovat aika pelottavia, ellei turvaudu Jeesuksen täytettyyn työhön ristillä.

Pietarin toisen kirjeen loppu on lohdullista luettavaa." Hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu. Kun te, rakkaat ystävät, tätä odotatte, pyrkikää siihen, että Herra havaitsisi teidät tahrattomiksi ja nuhteettomiksi, ja teillä olisi hänen rauhansa."

Tämä kesä on hengellisesti tosi mielenkiintoinen. Rippikoululaisten parissa on herätystä ympäri Suomea. Muutenkin ihmiset ovat avautuneet hengellisille asioille. Maailman tilannekin tekee sen, että jokainen huomaa jotain erityistä olevan tekeillä. Jos ei muuten, niin bensan hinta nousee, kun Lähi-Idässä soditaan!

Vieläkin minua siunaa ajatus ystäväjoukosta, joka kantaa meitä rukouksin. Hopeahääpäivämme oli osoitus siitä. Elämä on liian raskas sooloiluun ja itsekkääseen elämään. Jakamalla ja palvelemalla me saamme itsekin rikkaan elämän. Olen hyvin kiitollinen Jumalalle kaikesta rakkaudesta ja hyvyydestä mitä hän osoittaa myös ystävien ja sukulaisten kautta.

Jumalan runsasta siunausta myös sinun elämääsi, hyvä lukijani!