Kategoriat: Ajankohtaista

Ihminen on sellainen, että jos hän ei heti näe työnsä tai käytöksensä seurauksia, hän luulee, ettei niitä olekaan. Tarkoitan, että jos jatkuvasti tekee ylitöitä, luulee että jaksaa aina vaan: on tähänkin asti jaksanut. Tai jos on tottunut elämään työlleen, ja perhe siinä touhuaa omiaan, luulee, että siinä se perhe aina on, vaikka minä loistan poissaolollani. Tai jos tekee pikkuvilppiä, luulee, ettei sitä kukaan huomaa, kun en ole ennenkään jäänyt kiinni.

Sama on Raamatun lukemisessa: jos en heti näe tuloksia, tai ymmärrä tekstiä, ei siitä ole mitään hyötyä. Jos Jumala ei vastaa heti rukouksiini, Hän ei siis vastaa ollenkaan, tai Häntä ei edes ole. Kun ei Jumala puutu maailman hätään, Hän ei siis välitä.

Kaikki edellä mainittu on suurta harhaa. Kaikki tekemisemme ovat merkityksellisiä. Jumala, joka on luonut ajan, on antanut sitä riittävästi: ja vieläpä kaikille yhtä paljon/vrk. Virhe on siinä, että me haluamme kaiken. Saatana on tehnyt kiireen, niin että juoksemme pää kolmantena jalkana; jopa me kristityt! Jos ei muualle, niin tilaisuuksiin, jotka voivat olla sinänsä hyviä, mutta eivät meille sinä hetkenä tarkoitettuja.

Koko ajan olisi hyvä pitää mielessä arvojärjestys: Jumala-suhde, puoliso ja sen jälkeen lapset, jos näitä on suotu. Sitten tulee työ, seurakunta ja harrastukset ym. Uskon, että jos alkupään järjestys menee oikein, loppupää seuraa perässä kunnialla. Jos etsimme ensin Jumalan valtakuntaa, niin kaikki on meille luvattu sen ohessa. Jos varpusista pidetään huolta, ja meidän hiuksemme lasketaan, eikö silloin elämällämme ole suuriarvoinen!

Raamatun sana on lääke koko ihmisen ruumiille, sanotaan sananlaskuissa. Kuinka moni popsii vitamiineja joka päivä tai käy lenkillä, mutta unohtaa tärkeimmän. Tai ei siis anna sille sitä arvoa mikä sille kuuluu. Ei ole niinkään tärkeää ymmärtää joka juttua Raamatussa; sitäkin tärkeämpää on olla sanan alla, sen hoidettavana. Kuten vauva on tyytyväinen äidin sylissä, ilman että äiti mitään erityistä puhuu, samoin Taivaallinen Isä haluaa hoitaa ja virvoittaa omiaan. Eräässä psalmissa sanotaan, että hän juo purosta tien varrelta, sen tähden hän kohottaa päänsä. Raamatun Sanan edessä oleminen, sen lukeminen, on juuri tuota: saa juoda ja virkistyä.

Olen saanut Jumalalta viime aikoina paljon ihania rukousvastauksia. Monia kysymyksiä on auki, mutta Jobin kirjassa sanotaan: asia on Hänen edessään, odota Häntä! Job 35:14

Tänä pika-aikana Jumalan odotus on yhä harvinaisempaa. Odotatko sinä Häntä? Vastaukset ovat ihmeellisiä kun ne tulevat. Ja ne tulevat! "Autuas se ihminen, joka kuulee minua, joka valvoo ovillani päivästä päivään, vartioiden ovieni pieliä! Sillä joka löytää minut, löytää elämän ja saa Herran armosuosion." Snl 8:34,35

Päivän rukous: Herra opeta minua laskemaan päiväni oikein, niin että saisin viisaan sydämen. Anna minun odottaa sinua vaikka vastauksesi viipyisikin. Opeta minua luottamaan, vaikka en ymmärrä. Kiitos rakkaudestasi, jota osoitat minulle ja lukijalleni tänäkin päivänä. Ei yksikään joka sinuun turvaa, joudu häpeään.

Kiitos että olet lähellä jokaista joka etsii sinua ja kyselee sinun teitäsi ahdistuksissaan: anna tällaisen ihmisen löytää sinut, ja kiitos että sinun tiesi voi löytää jokainen, joka tahtoo. Auta erityisesti niitä ystäviä, jotka etsivät rauhaa vääristä paikoista: okkultismista, noituudesta, joogasta yms, joka lupaa paljon, mutta eksyttää ihmisen pimeyteen. Kiitos että sinun voimasi on suurempi kaikkia pimeyden voimia. Ei hullukaan eksy tällä tiellä, joka johtaa taivaaseen. Kiitos rauhastasi, ja toivosta, jonka annat, niin että vaikka vaellammekin ahdistuksen keskellä, kestämme toivon varassa. Ole ylistetty ja kiitetty Isä, Poika ja Pyhä Henki.

Aamen.