Kategoriat: Ajankohtaista

Aamuhetki

Hernekeittopäivä tämä torstai, paitsi ei meillä tänään. Eilen jäi pinaattikeittoa, joten syömme sitä ajan tullen. Nyt on puuron aika. Mustikoita ja vadelmia sekä minulle aroniamöykky. Mössäsin aroniat ja laitoin mössön jääpalamuottiin ja otan palan aina puuron kanssa. Toki palat ovat minulla pussissa ja tässä vaiheessa sekoitettuna marjojen kanssa niin ettei joka aamu tarvitse monta kippoa kaivaa pakasteesta.

Meillähän oli vanha imuri

Emme osta Alkon tuotteita, vaan parasta öljyä

kateissa. Se oli viety Sepon tallille autoimuriksi, mutta näköhavainnot siitä hävisivät jossain vaiheessa. Ihmettelimme, kun emme kumpikaan muistaneet, että se olisi heitetty roskiin. Se löytyikin sen jälkeen, kun marraskuulla tallista vietiiin joulunlapsilaatikot kuljetukseen. Imuri lymysi laatikoiden takana.

Nyt Sepolla on haastetta kerrakseen!

Olen toivonut, että hän saisi tallia tyhjennetyksi niin paljon, että sinne mahtuisi syksyyn mennessä 20 isoa (200 kenkälaatikon kokoista) joulunlapsilaatikkoa. Sen lisäksi siellä ovat auton toiset renkaat ja hyvin ovat mahtuneet. Tallissa on kuitenkin runsaasti Sepon vuosikymmenten aikana keräämiä varaosia radioihin ja itse radioita myös. Kyse ei ole näistä pikku radioista, joita meillä saattaa olla pöydän kulmalla, vaan jopa 50 kilon painoisista ja vanhan teeveen kokoisista radioamatöörien käyttämistä radioista, lähettimistä ja kuuntelulaitteista ja ties mistä rekvisiitasta. Jos tiedätte jonkun, joka harrastaa venäläisiä radioita ja muitakin tai tarvitsee niihin varaosia, niin voitte vinkata, että tältä suunnalta löytyy!

Mehän elämme vaihetta,

jolloin tavaraa pitää vähentää eikä lisätä. Ja jos lisää, niin sitä enemmän on vähennettävä. Tällä hetkellä meillä on vielä aika lailla työhuoneessa varsinkin kaikenlaista, mutta kuvittelen ainakin, että minun on helppo heittää pois, sitten kun en enää tarvitse jotain tai en jaksa enää ommella tai askarrella. Saa nähdä, onko se helppoa, toivon niin.

Seppo sen sijaan on varsinainen hamsteri. Myöntää sen auliisti, sanoo olevansa romun - eikä kun hyötykierrättäjä. No, sitä minäkin olen, innolla nuuskimme ympäristöstä tavaraa, jota voi vielä käyttää. Ja tölkinkeruu on erityisesti lähellä minun sydäntäni! Ja siitä romusta pääsee eroon ja saa toisinaan rahaakin. Jälleen vuoden vaihtuessa on uusi tilasto valmistumassa löydetyistä tölkeistä ja pulloista.

Tänään on tarkoituksemme

käydä äänestämässä. Aion äänestää häntä, jonka arvot ovat minulle tärkeitä. Toisella kierroksella sitten pitää miettiä uudestaan. Media vaikuttaa päätöksiimme, ja moni toimii sen mukaan. itse en anna sen vaikuttaa tähän asiaan tänään.

Aikoinaan

Kyösti Kallio ryhtyi presidenttiehdokkaaksi, koska oli varmaa, ettei häntä valita. Kuinkas kävikään! Jumala on kuitenkin se, joka johdattaa. Tuona aikana oli paljon rukoilijoita, rukoukset kuultiin. Miten on tänään? Tuskin olemme ansainneet Kyösti Kallion veroista presidenttiä enää. Mutta saamme sen, minkä Jumala hyväksi näkee. Voimme ajautua sotaan, mitä tahansa voi sattua, sillä historia osoittaa, että mikään valtakunta ei kestä ikuisesti ja Jumalan tuomiot kohtaavat kansoja näiden synneistä. No, saamme mitä Jumala näkee hyväksi, ja se tuokoon siunauksen, niin että kansamme vielä kääntyisi Jumalan puoleen ettemme aivan tuhoutuisi.

Rentouttava harrastus

Mitä Jumala sanoo

niille, jotka huutavat hänen puoleensa tai hiljaa pyytävät apua ja armoa? Hän lupaa auttaa. Se, joka Herraan turvaa, ei joudu häpeään, vaikka mitä tapahtuu.

On aamurukouksen aika

Sepon kanssa. Luemme Jeremian elämästä sen jälkeen, kun Ilmestyskirjan pari lukua ja Psalmi 18 on luettu. Ja minä luen Lhpk:n vuosikirjasta Juuso Mäkisen opetusta ja Seppo lukee pätkän Katekismuksesta. Ja rukoilemme.

Olkoon sinunkin päiväsi siunattu, arvoisa lukijani!

jk. Happy Olive ei ole maksettu mainos!

Jk. Tänään taidan poiketa avantoon; viime viikolla kävin kahtena päivänä ja se on tavoitteeni! Ja naisten käsityöpiiriin kipaisen kutomaan ja rupattelemaan! Jos Herra suo!