Kategoriat: Ajankohtaista

Nappien lajittelua tyttöjen kanssa

Terveisiä Nivalasta! Otin koneen mukaan siltä varalta, jos ehtisin kirjoittaa, sillä mielessäni on viime sunnuntai, jonka haluaisin jakaa kanssasi, hyvä lukijani.

Minulla ei ollut

vastuita messussa ja olin ollut joka toinen päivä migreeninen, joten ajattelin, että en varmaan lähde messuun. Lepään sen sijaan. Seppo lähti jo kahdeksan jälkeen suntion hommiin ja minä jäin kotiin. Kuitenkin alkoi tuntua, mitä ihmettä minä teen kotona pyhäaamuna! Sitä paitsi messussa saarnan aikana erityisesti todella lepään. Oura näyttää silloin lepotilaa, kun jälkeen päin tarkastelen. Niinpä pyöräilin messuun ja se kyllä kannatti.

Oton saarnassa

Tytöt ompelivat omat nuket

oli jotain, mitä en ole ennen oivaltanut. Ehkä asiasta on joskus joku muukin saarnan tai opetuksen pitänyt, mutta nyt minun korvani ottivat vastaan sen, mitä sanottiin.

Jos joku silloin sanoo teille: 'Täällä on Messias', tai: 'Messias on tuolla', älkää uskoko. -Matt 24:23

Jumalan valtakunta on siellä, missä Jumalan sanaa julistetaan. Sitten kun Messias tulee, sen näkevät kaikki. Ei kenenkään tarvitse kysellä naapurilta, näitkö sinä, tuliko hän, vaan jokaikinen näkee, kun hän tulee. Siihen asti kunnes hän tulee, voimme tietää hänen olevan siellä, missä Jumalan sana on paikalla.

Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt... -Joh 1. luvun alusta

Tytöillä oli hauskaa nukkekotia rakentaessamme

Jeesus on Jumala. Jeesus on Jumalan Sana. Kukaan ei siis voi sanoa tänä päivänä, jolloin Jeesus ei ole vielä palannut nähtävällä tavalla takaisin hakemaan omiaan taivaaseen, että tämä seurakunta on se ainoa oikea, sillä Jeesusta emme voi rajoittaa olemaan vain omassa seurakunnassamme, koska hän on aina siellä, missä on Jumalan Sana, Raamattu. Voimme tietää siis kuulemalla, missä Jeesus on, sillä siellä kuullaan Jumalan sanaa. Siellä on myös Jumalan valtakunta.

Me ihmiset haluaisimme rajata Jeesuksen jollekin alueelle, tiettyyn näkyvään paikkaan, mutta Sana sanoo:

"Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. -Room 10;8

Niin kauan kunnes Jeesus palaa näkyvällä tavalla maan päälle, meidän on seurattava kuuloaistiamme eikä näköaistiamme. Emme voi päätellä katsomalla suuria seurakuntia tai mitään silmiimme näkyviä asioita, että tuolla se Jumalan valtakunta varmasti on, Vaikka olisi hyvät puhujat, kristilliset symbolit tai mitä tahansa, mikä meidän mielestämme osoittaa, että tuolla Jeesus on, ellei siellä saarnata syntisten Vapahtajasta, Jeesuksesta Kristuksesta, joka kärsi, kuoli ja nousi taivaaseen; sovitti sinun ja minun synnit ja lunasti meidät, syntiset, kadotuksesta, ei Jumalan valtakunta ole siellä.

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.-Joh 3:16

Oton saarnan voi kuunnella sivustolta lhpk.fi/saarnat jos haluaa. Tässä vain hajanaisia ajatuksia saarnaan liittyen, mutta rukoilen, että sinäkin saisit kiinni siitä, mikä on elämäsi tärkein asia. Jumala meitä jokaista tässä auttakoon.

Nukkekodin kalustamista

Viimeinen viikko

Lukuhetki

jolloin vielä pimeys lisääntyy. Sitten jo koittaakin talvipäivän seisaus ja valo alkaa lisääntyä. Siihen asti kynttilät ja muut valot antakoot meille toivoa, että selviämme jälleen tästä pimeydestä uuteen kevääseen, jota jo innolla varmaan odotamme. Olkoonkin, että tämä syksy vilahti tällä kertaa entistä nopeammin.

Laitan kuvitukseksi viime viikon lapsenlapsivierailun kuvia. - Oli muuten kovasti koskettavaa kuulla, että yksi lapsenlapsistamme on aina meille tullessaan tulossa "Sepon luo" eikä puhu mummosta mitään. Minusta se on ihanaa. Silloin on sekä Sepolla että lapsenlapsella eräänlainen joulu, kun he kohtaavat.

Siunattua loppuviikkoa,

arvoisa lukijani, sekä kolmatta adventtia! Meidän seurakunnassa on neljäntenä adventtina eli jouluaattona messu tavalliseen tapaan, tervetuloa sinne, jos asutte lähistöllä - klo 9.30. Ja samoin myös jouluaamuna. Olemme menossa kumpanakin päivänä Sepon kanssa, jos olemme terveenä. Kirjoittelen vielä ennen joulua, jos Herra suo! -Minun valvomiseni syy muuten selvisi verikokeiden kautta - ainakin osittain - mutta siitä joskus myöhemmin!