Kategoriat: Ajankohtaista

Sain kuin sainkin vauvanpeiton ajoissa valmiiksi

Tänään olen ollut äidillisissä ajatuksissa. Sain pitää sylissäni nuorinta lastenlastani ja mieheni samoin. Pieni vauva on ihme, suuri Jumalan lahja. Minua on siunattu paitsi neljällä lapsella, nyt myös kuudella lapsenlapsella. 

Pyöräilimme

mieheni kanssa ja matkalla sattui hauska tapaus. Minä veivasin edellä, kun tunsin reitin. Huusin ja viisoin taaksepäin tien sivuun:katso, rentukoita! Samassa mieheni viittasi kädellään kääntymisen merkiksi, sillä tienhaara sattui pian tuon jälkeen. Onneksi huomasin, enkä onnistunut eksyttämään häntä. Näin vaikeaa voi olla kommunikointi joskus, mutta tämä nyt toki oli vain hilpeä episodi. -Paluumatkalla poikkesimme hautausmaalla.

Sain kortin pojan perheeltä etelästä. Tyttären perhe tulee huomenna käymään ja tänä iltapäivänä kävi yhden lapsen perhe. Tein aamulla kakun, joka ei kyllä onnistunut kovin hyvin. Yritin tehdä kakkupohjan käyttämällä steviaa sokerin asemesta, mutta laitoin sitä puolet liian vähän. Ja muistin myöhemmin, että stevia sopii paremmin muutenkin piirakoiden tekemiseen. No, piirakan tapainen pohjasta tulikin, taikina ei noussut leivinjauhosta huolimatta. Mutta tottahan se maistuu, kun on maustettua rahkaa ja kermaa täytteenä. Laihtuminen ei ole päivän sana.

Monsenin erämaaretki

Herra siunatkoon pienokaisen, sitä rukoilemme

on viikonlopun kohokohtia. On lysti maata sängyllä ja katsella ohjelmaa, jossa joku rehkii metsissä, vesillä ja vuoristossa ja nauttii siitä, kuten itsekin nautin pienemmässä mittakaavassa. Mukavaa se on senkin takia, että mies pitää samasta ohjelmasta ja voimme loikoilla ja katsella sitä yhdessä.

Rukouksissa olen muistanut äitejä, omaa ja muiden. Ja naisia, jotka olisivat halunneet äidiksi, mutta sitä ei ole heille suotu. Ja äitejä, jotka ovat menettäneet lapsensa tai jotka surevat lapsensa elämää. Jokaisella meillä on omat kipukohtamme, joillakin vaikeamman näköiset kuin jollakin toisella, mutta jokaisella jotakin.

Päivän ruokaisa salaatti - oli hyvää

Huomisaamuna

olen kanttorina messussa. Aamuksi on luvattu sadetta, mutta se ei ole este kävellä kirkkoon. Tänään sää oli kaunis, mutta raittiin puoleinen. Iloitsen kovasti keväästä, vihreyden lisääntymisestä luonnossa ja kesän tulosta. Kukapa siitä ei nauttisi!

Toivotan sinulle, olitpa lapsellinen tai lapseton, siunattuja unia ja toiveikasta mieltä, arvoisa lukijani!

 Tutki minua, Jumala, ja tunne minun sydämeni, koettele minua ja tunne minun ajatukseni. Ja katso: jos minun tieni on vaivaan vievä, niin johdataminut iankaikkiselle tielle. Psalmi 139:23-24