Kategoriat: Ajankohtaista

Tyttären perhe käymässä eräänä iltana

Kun ei päätä jomota, on hyvä aamu. Tänään on sellainen. Tosi mukava herätä kukon kiekumiseen kännykän kautta, kun olo on pirteä ja virkeä. Kiitän Jumalaa tällaisista aamuista erityisesti. Itse voin vaikuttaa asiaan tekemällä illalla parikymmentä punnerrusta ja muutakin itseni venyttämistä.

Eilinen päivä

oli aika haipakkaa. Aamulla pinkaisin hakemaan työpaikalta jotain ja viemään sinne jotain. Samalla aamulenkillä hain avaimet illan leskiryhmää varten, mikä käytäntö on aika rasittavaa. Ryhmä onkin siirtymässä eri tiloihin ja käytäntöihin ensi vuonna. Lyhyt lenkki se oli, sillä sekä työpisteeni on kipaisun päässä kuten myös VSY, josta avaimet hain.

Kitara kainaloon,

nuottiteline ja pino laulukirjoja ja muut kamat, Tuikkerin kyytiin ja menoksi Taimitarhan ryhmään. Kalakeittoa ruuaksi porukalle, suloinen lauluhetki lattialla pienokaisten ja äitien kanssa. Mukavaa! Yhteinen ruoka- ja kahvihetki, juttelua. Matka jatkuu...

Huvilakadulle

Pikkupitsoja iltapuhteella valmistujaisiin

toiselle puolelle kaupunkia työkaverin kyydissä. Siellä veteraaniryhmä kokoontuu viikottaiseen tapaamiseen. Eräs vanha herra tarjosi täytekakkua kahvihetkellä, sillä aina on marraskuussa syytä vähän juhlia kakkukahvien kera, hän ilmoitti. Niinpä kahvittelimme ja juttelimme ohjaajat ja pitkän elämän jo eläneet veteraanit, joista eräs kutsui syntymäpäivilleen ensi viikolla, 95 vuotta. Onnittelin lämpimästi, juhliin en ehdi osallistua.

Soittelin ja laulelin

ja moniin kansanlauluihin vanhukset osallistuivat ja laulu tuli sydämestä, vanhat muistot heräsivät ja niitä jaettiin. Oli lämmin ja hyvä olo. Eräs vanhus kiitti kädestä ja toivotti minut tulemaan taas uudestaan laulamaan heille. Toki menen, heti kun tilaisuus tulee. Paluumatkan tein invataksissa kolmen vanhan herran seurassa. Kuljettajat ajoivat reittiä, joka vei lähelle kotiani, niin ettei minun tarvinnut pitkästi kanniskella kitaraa ja kassejani, kiitos heille!

Lähdin saman tien

Saarukka leikkimässä luonani

käännyttyäni kotona käymään kaupungilla. Sain pienen kävelylenkin, hain tilaamani kirjan R-kioskilta, poikkesin kaupassa. Ostin maksalaatikkoa, se oli 30% alennuksessa, pidän maksalaatikosta. Kotona ruokahetki sohvalla maaten ja jalkoja lepuuttaen. Vähän kutomista, ajattelua, klassista musiikkia.

Kävely

illan leskiryhmään. Kahvinkeitto, kevyt tarjoilu ja kirjaan tutustumista ennen porukan paikalle saapumista. Halauksia tulijoille, naisille ja miehille, hyviä kohtaamisia, vertaistukea, sitä parasta. Pari tuntia juttelua, kahvittelua ja yhdessä oloa. Asioiden jakamista ja yhteisymmärrystä. Kotiin lähtö ja loppuhalaukset.

Kotona kannoin

Joulunlapsilaatikot, 6 isoa laatikkoa ja kassi, yhteensä 67 kenkälaatikkolahjaa, valmiiksi eteiseen. Jo soitti Peke ovikelloa, laatikot autoon ja tavaroiden kanto autoon ja kohta pois autosta sisälle Helluntaiseurakunnan tiloihin ja helpotus, kun työ on nyt filaalissa tältä vuodelta. Seuraavaksi alan laskea, mitä tavaraa on jo valmiina ensi vuotta varten ja Romantikkojen ryhmän kokoaminen. 155 pakettia saimme lopulta kokoon - Jumala siunatkoon jokaisen lapsen, joka lahjamme saa!

Iltahetki sujui

Hilja Valtosen seurassa. Vanha, moneen kertaan lukemani kirja hoiti ja lepuutti minua sohvalla maatessani ja rooibos-teetä latkiessani.

Aamuni alkoi

desillä boris-juomaa, vahvaa maitohappojuomaa, jotan en maistele, juon vaan. Se hoitaa suolistoani ja allergiani pysyvät uskoakseni kurissa ja nuhteessa ja elimistöni voi muutenkin hyvin ja minä sen mukana. Aamupillerit, verenohennusta ja kilpirauhaseen vauhtia, aamukahvi ja päiväkirjan kirjoittaminen - muutama lause värikynin. Aamupalaksi tänään smoothiemössöä.

Sohvalle Raamattua

lukemaan, katekismusta, päivän rukousaiheet ja hartauskirja. Jaan sekä katekismuksen ajatukset, että hartauskirjasta jotain:

Joskus synninpäästö lasketaan kolmanneksi sakramentiksi (= Jumalan asettama pyhä toimitus, jossa Jumala itse on liittänyt lupauksensa näkyvään aineeseen), vaikka siihen ei liitykään Jumalan asettamaa ainetta. Jumalan sanaa, kastetta, ehtoollista ja rippiä kutsutaan armonvälineiksi.

Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan." -Apt 2:38

Siunauksen malja, jonka me siunaamme, eikö se ole osallisuus Kristuksen vereen? Se leipä, jonka me murramme, eikö se ole osallisuus Kristuksen ruumiiseen? -1 Kor 10:16

Sano vain sana:

Minä kehotan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa. -1 Tim 2:1,2

- - Meillä on monia vapauksia, joita osaamme arvostaa - - kun ne ovat uhattuina. Saamme olla kiitollisia maassamme vallitsevasta vapaudesta. Se on monella tapaa kristinuskon hedelmää. Yhteiskunnassamme on vapaus elää ja toteuttaa itseään monin eri tavoin. Viime aikoina yhä useammat ovat alkaneet olla sitä mieltä, että kristillisyys rajoittaa ja suorastaan estää ihmisten todellista vapautta. Mistä tällainen ajattelu on peräisin? Jäljet johtavat sylttytehtaalle. Kansa, joka etsii vapautta jumalattomuudesta, valmistaa lapsilleen tietä iankaikkiseen kuolemaan. Rukoilkaamme kansamme ja sen päättäjien puolesta, että Jumalan pelastava sana saisi vapaasti kuulua yhteiskunnassamme ja että vapaus käytettäisiin oikein, ottamalla sana vastaan!

https://www.lhpk.fi/sano-vain-sana-hartaudet/

Siunattua päivää, arvoisa lukijani! Seuraava kirjoitukseni onkin toisessa blogissa; löytyy etusivulta.