Kategoriat: Ajankohtaista

Uusin luomukseni

Aamulenkeistä olen pitänyt toistaiseksi kiinni. Toisin sanoen käynyt puolen tunnin lenkillä herättyäni. Luultavasti ne jäävät pois, kun pimeys ja sateet tulevat. Tosin emmehän tiedä, millainen syksystä tulee. Sataako ollenkaan vai sataako koko ajan. Mielenkiintoista nähdä, mitä tuleman pitää.

Moni on ahdistunut

maailman menosta. Kaikki käy yhä hullummaksi. Mutta Jumalan sana sanoo näin tulevan tapahtumaan, joten sellaiselle, joka lukee Raamattua ja kuuntelee sen opetusta, tämä ei ole yllätystä. Jokaiselle pelkäävällä Jumala sanoo: Älä pelkää, minä olen sinut lunastanut. -Jumalahan on lunastanut Poikansa verellä jokaisen ihmisen omakseen. Kasteessa saamme lahjaksi pelastuksen lahjan, jonka omistamme uskon kautta.

Päivän teksti puhuu ajasta,

jossa elämämme, ja millainen ihminen on:

Ja sen tähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus. -Matt 24:12

- - Raamatun tekstit tuovat ilmi ihmistä vaivaavan petollisuuden ja kyvyttömyyden kulkea Herran tahdon mukaisia teitä. Siksi myös ihmiskeskeinen, omaan uskollisuuteen tai rakkaudellisiin tekoihin turvaava uskonnollisuus on petollista. - -; -16.elokuuta

Te eksytte, koska ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. -Matt 22:29

- - On olemassa kristillisyyttä, missä keskitytään etsimään Jumalan voimatekoja. Valitettavan usein näissä tilaisuuksissa Sana loistaa poissaolollaan. Raamatunopetuksen sijaan kristitylle tarjotaan evääksi ylistystä, antautumista ja palvontaa. Synnistä, rististä tai kärsimyksestä ei puhuta sanallakaan. Jumalan voimaa elämäänsä etsivän on kuitenkin etsittävä ristin evankeliumia. - -

- - Siellä missä evankeliumi on kirkkaana läsnä, siellä Jumalan voima on koko täyteydessään läsnä. Näin on silti, vaikka näkisit silmilläsi vain kourallisen heikkoja ja raihnaisia ihmisiä seurakunnan keskellä. Jumalan voima ei kysy vaikutusmahdollisuuksia, puitteita, kävijämääriä tai taloudellista vakautta, vaan uskollisuutta Sanalle.

Jos haluat elämässäsi kulkea Jumalan voimassa, kulje Sanan voimassa. Jos kaipaat Jumalan voiman kosketusta, anna Sanan koskettaa sinua. Jos haluat kuulla voimallista julistusta, kuuntele Sanan julistusta.  - - Se, joka elämässään hakeutuu Sanan luokse, löytää voimansa.- -15.elokuuta, -LHPK; Sano vain Sana - Vuosi Jeesuksen seurassa

Raamattu sanoo, että

Eilen iltalenkillä. Valtavat itikkaparvet lensivät vastaan!

lopun aikana monet luopuvat uskosta. Se on nähtävillä selvästi. Moni on käynyt lapsena pyhäkoulua, on rukoiltu yhdessä ja kerrottu Jumalan rakkaudesta ja Jeesuksesta. Mutta maailma on vienyt mukanaan. Kaikki muu on tärkeämpää kuin Jeesuksen seuraaminen ja uskossa vaeltaminen. Maailman rakkaus on täyttänyt mielen. Ei ole aikaa lähteä seurakuntaan, vaikka uskoa olisikin sydämessä.

Kuitenkin seurakunta on uskovalle paikka, jossa hän saa ruokaa: Jeesus itse lähestyy sanan ja sakramenttien kautta ja vahvistaa uskoa. Itse en jaksaisi ilman seurakuntaa ja nyt kun Mikaelin seurakunnassa on messu joka pyhäaamu, se on minulle todella tärkeä paikka. Saan tunnustaa syntini, saan uskoa ne anteeksi, ja saan ehtoollisen yhdessä muiden uskovien kanssa.

Viehättävä vihermaja

Eilen

olin eläkeläisleskien tapaamisessa kokoonkutsujana. Kuukauden päästä on seuraava kerta. Niin kauan kuin minua tarvitaan, menen mukaan, mutta toivon, että ryhmä alkaa toimia ilman minua, sillä itselläni on työikäisten leskien ryhmä, jota vedän vielä tämän syksyn. Sitten jään pois sieltä, joku toinen voi jatkaa tai jos ei, niin ryhmä loppuu sitten.

Ompelin mekon

valmiiksi ja olen siihen tyytyväinen. Kauluksesta yritti tulla susi, mutta onnistuin keplottelemaan sen asialliseksi. Töihin mennessä huomasin, että helma pyrkii kipuamaan ylös, niin että jouduin husimaan koko matkan sitä alas, mutta ompelin myöhemmin muutaman napin painoksi. En tiedä vielä, auttaako se asiaa. Jos ei, kai on sitten käytettävä alushametta. Tai laitettava kiviä helman saumaan painoksi!

Huomenna työ kutsuu

Ristinummelle. Siellä Setlementin Taimitarhalla on pihatapahtuma, jonne on jaettu kutsuja vanhemmille ja alle kouluikäisille lapsille. Minun on tarkoitus laulattaa porukkaa. Otan kitaran mukaan, Tuikku hakee minut kyytiinsä mennessään. Tuulista päivää on luvattu, mutta ei kai sadetta kuitenkaan.

Toivotan siunattua viikonloppua ja hyvää ja iloista mieltä, arvoisa lukijani!