Kategoriat: Ajankohtaista

Lauantaina kävin pienellä aamulenkillä, sää oli viilentynyt. Tuuli navakasti. Puin farkut ja takin pitkästä aikaa ylleni, kun polkaisin pyörällä ultimate-paikalle viheriölle.

Pelikentällä

Olin nelisen tuntia

kahvitusapuna, ja tuuli oli hurja. Sidoimme nuorten kanssa katoksen kiinni jalkapallomaaliin, ettei se lennä tuulen mukana. Tavarat yrittivät lentää tiehensä, ja hirvitti aina, kun tuli tuulenpuuska. Mitä se sitten onkaan tsunami- ja muilla katastrofialueille, jossa on todelliset vaaratilanteet?

Myin kahvia, pullaa ja muuta ja joku pelaajanuorista oli kaverina ja kävi keittämässä kahvia termospulloihin. Minä vaan täyttelin ristikkoa sikäli kuin ehdin ja tuulelta saatoin.

Yhden maissa olin

takaisin kotona. Koko illan voin jotenkin huonosti. Luin vähän, tein ristikkoa, en mitään ihmeellistä. Luulen, että sain ehkä auringonpistoksen tai tuulimyrkytyksen. Mutta menihän se ilta niinkin.

Tänään heräsin

Pelakuu kukkii hienosti pihalla

tapani mukaan kuuden jälkeen hyvin nukutun yön jälkeen. Lähdin pienelle lenkille, ja nyt sää oli todella vilpoinen. Vain 10 astetta lämmintä. Aamiaiseksi söin eilen tekemääni smoothia. Minähän sain taannoin ystäväni ylimääräisen smoothielaitteen ja olen käyttänyt sitä ahkerasti. Liotan siemeniä sekä sokerijuurikashiutaleita vedessä yön yli tai useita tunteja. Lisään mustikoita ja vadelmahilloa. Sitten luonnonjugurttia ja ehkä vähän maitoa. Hyvää tulee, ja terveellistä myös. Välillä laitan sekaan jotain vihreää, mitä milloinkin.

Tyttären pelimeininkiä

Kahvi

se on erinomaisen hyvää aamutuimaan! Se vaan kuuluu aamuun ja heräämiseen. Ja jos teen lenkin ennen sitä, se maistuu vieläkin paremmalta. -Huomenna tahti taitaa muuttua, minulla alkaa työt, mikä on vain hyvä asia.

Kipaisin kirkkoon

kahdeksan maissa, minulla oli kanttorivuoro. Matkalla soitin äidille ja kyselin aamukuulumiset ja miten yö on mennyt. -Minusta on mukava soittaa kirkossa kaikessa rauhassa, kun muut eivät ole vielä tulleet. Saan harjoitella rauhassa. Vein tapani mukaan esirukouspyyntöjä messussa rukoiltavaksi. Soitto meni kohtuullisen hyvin. Virheitä teen aika lailla, mutta en ole niistä moksiskaan ja yritän olla muina miehinä niin että muutkin olisivat.

Pastori saarnasi

oikein hyvin. Hän teki selväksi sitä samaa perusasiaa, jota meidän on välttämätöntä kuulla aina uudestaan. Ei ole mitään uutta evankeliumia, ei ole uutta ilmoitusta. On vain se yksi ja sama: me olemme syntisiä, sen Jumalan laki ilmoittaa. Emme sen takia, että teemme syntiä, vaan sen takia, että me tosiaan olemme luonnostamme syntisiä.

Tähän on onneksi olemassa lääke ja se on evankeliumi. Ilmoitus Jeesuksesta Kristuksesta, joka teki sen, mitä me emme voineet emmekä voi. Hän sovitti meidät Jumalan kanssa. Me emme voi itsessämme tehdä mitään hyvää. Vain syntiä me osaamme tehdä ja se meidän on tunnustettava: että olen syntinen ja teen syntiä ja tarvitsen anteeksiantoa. Se ei ole halpaa armoa, se maksoi Jeesuksen hengen. Sen saa omistaa jokainen joka uskoo. Uskotko sinä, hyvä lukijani?

Laitoin kirkkoon Isokyrön vanhojen markkinoilta ostamani mekon ja siitä pitivät muutkin kuin minä. Kiva saada joskus jotain ihan uutta. Vaikka tämäkinhän oli oikeastaan tosi vanhaa!

Vsa Saintsin naisjoukkuetta - tytär käsi ylhäällä

Kirkosta päästyäni

vaihdoin vaatteet ja pyöräilin taas kentällä kahvia myymään. Olin siellä nelisen tuntia. Erikoinen iltapäivä. Minulla oli kuvalehti mukana tehdäkseni ristikkoa, mutta sen tekeminen ei onnistunut. Ampiaisia oli niin paljon, että tapoin niitä lehdelläni varmaan sata. Tein myös amppariansan limukasta ja sinnekin niitä hukkui iso liuta. Heti jos laitoin lehden kädestäni kaataakseni kahvia jollekin, amppareita ilmestyi lauma paikalle. Niitä oli myös kentällä niin että näin ihmisten huitovan ja monia ne olivat pistäneetkin.

Mutta mukava päivä siellä kentällä oli. Vaasan Saintsilla ei kai pelit menneet täysin putkeen, mutta iloista meininkiä näytti olevan siitä huolimatta. Nuoret pelaajat ja heidän tukijoukkonsa, jotka kävivät ostamassa jotain, olivat kaikkia reilua ja mukavaa porukkaa.

Sano vain sana -hartauskirjassa

on edetty Uuteen Testamenttiin ja Jeesuksen vuorisaarnaan. Kirjassa selitetään sitä näin:

Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu. -Matt 7:25

- - Seurakunta, Kristuksen kirkko maailmassa, pysyy aina. Jeesus ei lupaa, että se pysyisi suurena ja mahtavana. Jeesus ei lupaa, että se näyttäisi voimakkaalta. Mutta Jeesus lupaa, ettei se sorru. Hän myös kertoo, missä tuo seurakunta pysyy: siellä, missä se on kalliolla. Tuo kallio on Jeesus Kristus ja Hänen työnsä. Mitään muuta turvaa ei seurakunnalla ole. Ei se muuta turvaa tarvitse. Älä pelkää sinä, jota ahdistavat mahtavat voimat - kallio kantaa sinua. -LHPK: Vuosi Jeesuksen seurassa

Vaasalaiset koululaiset

aloittavat koulunsa huomenna. Luulin, että he aloittivat jo torstaina! Siunausta kaikille pienille koululaisille ja heidän vanhemmilleen. Siunausta meille muillekin siinä elämäntilanteessa, missä kukin olemme. Herra olkoon kanssasi, arvoisa lukijani!