Kategoriat: Ajankohtaista

Eilinen päivä

meni todella hauskasti. Kävin pitsalla ystäväni Mirellan kanssa, ja kun tulin sieltä, päädyin jälleen tallin nurkalle tyynyjen, maton ja peitteen kanssa. Sekä ristikon ja romaanin. Siellä viivyinkin iltaan asti. Välillä vein pyykit koneeseen, kuivumaan narulle ja myöhemmin kuivina sisälle. Kävin lisäämässä jauhoja sämpylätaikinaan, alustamassa sen ja lopulta paistamassa. Joka välissä pinkaisin kuitenkin pihalle loikomaan matolleni.

Kaupungilla

Ei mikään minikuppi!

oli Taiteiden Yö, mutta en jaksanut eikä huvittanut lähteä sinne. Kuulin kyllä hälyä kaupungin suunnalta, sillä eihän sinne ole kuin kilometrin matka kotoani. Mutta oli vaan mukava olla omissa oloissani.

Nukuin pitkän yön,

ja aamulla seitsemältä heräsin. Vasta myöhemmin muistin, että yöllä oli taas ollut hiostavaa ja olin siirtynyt tuvan lattiamatolle nukkumaan. Nukuin monta tuntia siinä, välillä kuulin ääniä kadulta avoimesta ikkunasta, kun ihmiset palailivat kaupungilta. Lopulta kangistuneena siirryin takaisin vuoteeseen, mutta kuten sanottu, nukuin kaiken kaikkiaan makeasti.

Harmaa aamu Onkilahdella

Lähdin aamusella

lenkille ennen kuin tulee kuuma. Tein noin puolentoista tunnin lenkin ja kotona heti suihkuun, sillä uimisesta ei tosiaan tule tätä nykyä mitään, kun jätevesi on valunut Onkilahteen ja uimavedet ovat kolibakteerin vallassa. -Minulle maistui kahvi ja lepo suihkun jälkeen!

Tyttäreltä

tuli viesti, että Pohjalainenkin tekee jutun Ultimate-turnauksesta, siis liitokiekosta, joten tyttöset tarvitsisivat kaitsentaa. Tottahan minä ehdin. Lapsukaiset olivat reilun tunnin kanssani ensin pihalla, sitten lounastamassa. Mikäs oli lounastaessa, kun tytär toi ruuat tullessaan. Senkun lämmitin ja söimme perunoita ja lihapullakastiketta. Jälkiruuaksi saimme lasten äitinsä kanssa leipomaa pullaa. Kysyin kumman Elsa ottaa, oli iso ja pieni pulla. Mä otan sen isomman, Elsa päätti ilman mitään tunnontuskia. Hän halusi ison pullan ja sillä siisti. Lapset ovat aitoja!

Kun "Elsa", 3,5v, huusi mummoa ruokapöydästä, niin Tiutau, 1v, toisti saman kuten pikkuisilla on tapana. Mitä tarkoittaa kolme ja puoli vuotta, Elsa halusi tietää, ja koetin selittää parhaani mukaan. Ehdimme vielä lukea kirjaa hetken, ennen kuin tytär palasi ja vei katraansa kotiin nukkumaan.

Tiskin jälkeen kauppareissu pyörällä - samalla poikkesin kirpparilla, mutta en löytänyt mitään, vaikka hiplasinkin yhtä sun toista.

Iltapäivällä

pääsin ystäväni kyydissä Isonkyrön markkinoille, jotka toteutetaan 1700-luvun hengessä. Siellä oli paljon kaunista ja hyvää tavaraa myytävänä. Kahvittelimme, ostimme jotain pientä, sillä olimme menossa serkkuni luo kahville markkinoiden jälkeen. Itselläni oli ollut salainen haave löytää jokin mekko. Ja minä löysin sen! Sen oli myyjä itse ommellut Raumalta ostamastaan pöytäliinasta, joka oli kuulunut sikäläiselle merikapteenille. Olenpa tosi iloinen tuosta löydöstäni. Näillä venyvillä helteillä alan kaivata jo muitakin mekkoja kuin ne pari, joita olen käyttänyt koko kesän. Ja todennäköistä on, että tulevakin kesä on helteinen, joten mekoilla on käyttöä.

Serkun luona

kävimme, oli taas mukava poiketa siellä. Itsellänihän ei ole sukulaisia lasteni lisäksi näillä nurkilla muita kuin tämä serkku Isokyrössä, joten arvostan sukulaisuuttamme. Serkun poika on hellyttävä ja tomera kolmevuotias, joka esitteli traktoreitaan meille.

Kotiin tultuani

Mekko muistuttaa sohvanpäällistä!

olin innoissani uudesta mekosta. Siitä ilosta sain päähäni viimein ommella isosta pussilakanasta uuden sohvanpäällisen sekä myös selkänojalle vastaavan. Pussilakanan olen löytänyt joskus kirpparilta, se on minun väriseni, totta kai. Samalla saatoin kuunnella Markus Pöyryn viime sunnuntain saarnan, ja se oli kovaa puhetta aivan aiheesta. Meillä ei ole syytä tuomita toisia ihmisiä, sillä itse olemme saman perisynnin alaisia. On nähtävä hirsi omassa silmässä ja malka naapurilla eikä päinvastoin. Jumala tähän auttakoon!

Huomisessa

Pohjalaisessa siis pitäisi olla juttua viikonlopun liitokiekko(=ultimate) turnauksesta. Itse aion pyöräillä paikalle pitämään kahvikioskia toivoen, ettei tuuli vie pyörää, minua ja kahvitelttaa mukanaan. Siunattua viikonloppua, arvoisa lukijani!