Kategoriat: Ajankohtaista

Kuumaa on. Aamulenkillä taivaan rannat ovat punertavan autereiset, ennustavat hellettä. Ollaan kuin ulkomailla, etelässä, jonne me täältä pohjoisesta helposti haikailemme. Nyt ei tarvitse haikailla minnekään, vaan voi ihan omassa pihassa, sisällä ja joka paikassa nauttia lämmöstä.

Rusakon syömät lobeliat kasvavat taas!

Huomenna aion

Pihakukat kukoistavat

herätä kuudelta. On liian myöhä lähteä lenkille seitsemän jälkeen. Aamuisin sää on vielä raikas, mutta esimerkiksi tänään luvataan yli 30 asteen hellettä moneksi tunniksi keskipäivän molemmin puolin. Iltaan asti sama jatkuu ja yölläkin lukemat ovat yli 20 astetta.

Yöt ovat pimenneet, pian sää muuttuu, se on selvä. Mutta nyt vaan annetaan pään pehmetä lämmöstä, kun emme muuta voi.

Itsekin eilan lattialla patjalla maatessani pohdin pitkän aikaa, mitä tekisin. Tulin siihen tulokseen, että keitän lisää kahvia, sitten kun jaksan könytä ylös, mutta muuta en sitten viitsikään. Kirjoja olen lukenut, ristikkoja täytellyt. Voi niitä, jotka joutuvat makaamaan sairaana vuoteessa tai olemaan töissä kuumissa tiloissa! Kiitän Jumalaa, että hän otti Arin pois sairaalassa makaamasta jo kolmatta kesää sitten.

Eilen iltapäivällä

nuorin veljeni vaimoineen tuli lomareissulle. Yhden yön he viipyivät luonani. Ajelimme rannassa olevaan laivaravintolaan syömään. Paikalla on nimikin, mutta en nyt juuri muista sitä. Laivan viereen on rakennettu uusi terassi ja terassiravintola. Tilasimme syömistä. Myös nuorin poikani vaimoineen tuli kanssamme iltaa viettämään.

Mikäs siinä

oli istuessa tuulen hiukan leyhytellessä kuumenevia harteita ja päätä, mutta heti kun tilaa vapautui, siirryimme varjon alle istumaan. Ruokaa jouduimme odottamaan liian kauan, reilusti yli tunnin. Luulimme jo, että tilaamaamme kalaa on pitänyt lähteä onkimaan ja perunoita kuokkimaan, mutta saimme viimein annoksemme. Ruoka oli erittäin hyvää ja maukasta, mutta kuten sanottu: sitä piti odottaa turhan kauan. Olipa sitten aikaa keskustella, ja se oli tietysti mukavaa. Myöhemmin tulleet naapurit olivat jääneet ilman ruokaa, sillä jonotusta oli yli kaksi tuntia. Suosittu paikka siis, loma-aika ja sää mitä mainioin!

Poikkesimme vielä pojan kotiin, sillä kummiveljeni toi tupaantuliaiseksi meidän entisen moottorisahamme juniorille, oli säästänyt sitä huostassaan monta vuotta. Nyt pääsee Termari moottorisahaa kokeilemaan, jahka noutaa polttopuuta talveksi isovanhempien luota.

Aamulenkki, 8km

Tämän päivän teksti

Juha Vähäsarjan kirjasta, joka on minulla kännykästä luettavissa, on tosi upea ja allekirjoitan sen täysin.

https://sro.fi/paivan-sana

Siinä on sanottu yksinkertaisesti, millainen minä ja millainen sinä, hyvä lukijani olet! Mutta mikä aarre meille onkaan lahjoitettu, kun meidät on pelastettu! Kunpa voisimme jokainen sen uskoa ja ymmärtää. Tai en tiedä, kykeneekö syntinen ihminen sitä edes täysin käsittämään, mutta kun kulkee Jumalan sanan kuulossa, lukee Raamattua (mihin eivät kaikki seurakunnat jäseniään kehota, se on väärin!) ja uskoo Jumalaa, saa kokea armon vilauksia, kuten körttipappi aikoinaan sanoi!

Katolisen kirkon

Lenkin varrelta

ripittäytymiskäytäntö on erinomainen. Ainakin sarjassa Isä Matteo joka kerta useampi ihminen käy ripittäytymässä, en tiedä kuin tavallista se on normikatolisen kohdalla.

Sama ripin mahdollisuus ja oikeus meillä on luterilaisessakin kirkossa. Oma pastorimme siihen oikein kehotti hiljattain puheessaan. Päätin ottaa onkeen hänen kehotuksensa, kun hän vielä sanoi olevansa sitä varten, että kuuntelee seurakuntalaisiaan. Niinpä olen sopinut tapaamisesta pastorimme kanssa ripin merkeissä.

Eilisiltana

laahustin hautausmaalle. Siellä oli kuudelta puolentoista tunnin kierros vanhalla hautausmaalla. Oppaat kertoivat pienissä ryhmissä hautamuistomerkkien kohdalla entisistä kuuluisuuksista. Vaasassa vaikuttaneita hahmoja, kaupungin perustajia, ensimmäisiä hautoja (1884 -paikkeilla tai sitten jo 1864, en muista).

Mielenkiintoinen kierros. Tosin oli niin kuuma, että oli vähän vaikea keskittyä, mutta sama oli ongelma kaikilla. Lopuksi kävin juomassa seurakunnan tarjoamaa mehua ja kahvia kappelin takana olevassa rakennuksessa.

Kierros kannatti senkin takia, että nyt tiedän, että entisen vahtimestarin kauniin talon vieressä, hautausmaan nurkalla, on vessa!

Tuttu kuvauspaikka Hietasaareen menevältä sillalta

Aamoksen kirjan

selityksestä pätkä ajateltavaksi:

Jumalan suunnitelmassa koko Israelin Egyptistä lähtö on Golgatan tapahtumien esinäytös. Egyptin orjuutta kauheampi on se synnin orjuus, jonka alla ihmiskunta on paratiisista karkotuksen jälkeen elänyt. Mooses kyllä saattoi johdattaa kansansa pois Egyptistä, mutta Taivaaseen meidät johdattaa yksin Jeesus Kristus. Golgatan pimeyden keskellä kärsii synniksi tehty Kristus edustaen koko ihmiskuntaa. Ja samalla Golgatan pimeyden keskellä vuosi Jumalan uhrikaritsan veri meidän pelastuksemme merkiksi. -Sano vain sana, LHPK

Huomenissa

Olen jo syönyt kirsikoitani!

olen menossa piknikille. Nyt jo odotan sitä vesi kielellä! Voitin vedonlyönnin, jota en edes itse ehdottanut enkä ymmärtänyt, onko minulla mitään mahdollisuuksia voittoon. Mutta liekö sitä kuuluisaa moukan tuuria, että vastustajani veti vesiperän, kun Kroatia hävisi ja Ranska minun onnekseni voitti jalkapallon maailmanmestaruuden. Ja minä saan kääriä ruokalapun kaulaani ja nauttia makoisasta sapuskasta valitsemassani paikassa. Joskus kannattaa näköjään ottaa riskejä, jos ei mahdollinen tappio ole liian karvas nieltäväksi!

Jatkan makoilua

lattialla ja haen lisää kahvia. Ehkä otan taas päiväunetkin kuten monena päivänä. Jaksamista, arvoisa lukijani, ja muista juoda nestettä ja pysyä varjossa, ja auringossa hattu päähän!