Kategoriat: Ajankohtaista

Penaalit tehty, kissojen vuoro jälleen!

Illalla en jaksanut kirjoittaa, tai kirjoitin kyllä phakkola.wordpress.com -sivulleni camino-reissuun liittyvän pienen jutun. -Huomaan selvästi hyytyväni loppuviikkoa kohti.

Eilen kävin

Yksityishoitoa varpaalle

hammaslääkärissä. Pääsin päivystykseen, kun hampaani oireili. Luojan kiitos, kyse oli kuitenkin vain hampaiden välistä ja ikenistä, ei rei`istä.

Tämäkin lienee yksi "emäsian porsas" , viittaan 2.4. Ajankohtaiseen: pelko siitä, että en pääse reissulle. Jokin este tulee varmasti niin kuin se uhka on ollut koko aikuisikäni. Minusta riippumattomat syyt on pitänyt ottaa huomioon. Nyt kun niitä ei ole, toisin sanoen Arin sairautta, löydän itsestäni kaikenlaisia vaivoja ja esteitä. Voi, miten pieni on ihminen, miten haavoittuvainen ja rikkinäinen! Ja kuitenkin tällaisen Jumala armahti jo ristillä, kun Jeesus sovitti meidät Jumalan kanssa!

Nyt kun olen tuon

Kännykät latautuu töissä ämpärissä

emäsian bongannut, mahdollisen päänsärkyni aiheuttajan, se ei ole päässyt iskemään kuin vaivalloisesti kuten kellon kumina, kun se alkaa hiipua. Toki olen rullannut yläselkääni jumpparullalla ja muutenkin väännellyt itseäni saadakseni veren kiertämään.

Hierojani oli vakuuttunut, että näin jäykkä ja jännittäjäniskainen ihminen taatusti saa päänsärkynsä juuri kivikovista hartioistaan. Ensi viikolla menen vielä kaulittavaksi kyseiselle hierojalle.

Anopinkieli kukkii!

Jopa päivän sanomalehti

totesi, että ensi kertaa pääsiäinen oli hyvin maallinen. Jopa ei-uskovat ihmiset sanovat, että enää ei mikään ole pyhää. Ei tosiaan ollut yleismeiningissä mitään juhlan tuntua pääsiäisenä. Mutta me uskovat saatoimme mennä kiirastorstain messuun ja pääsiäisaamun ilosanomaa kuulemaan. Pitkäperjantain hartauskin oli, mutta sinne en mennyt oikuttelevan pääni takia.

Eilinen hartausteksti, Sanalla sanoen, (Lhpk) puhuu osuvasti:

Ja he lukivat Jumalan lain kirjaa kappale kappaleelta ja selittivät sen sisällyksen, niin että luettu ymmärrettiin. -Neh 8:8

- - Ennen lapsille opetettiin Katekismus ja Raamatun kertomukset. Käskyt suojelivat yhteiskuntaa ja kirkkoa monelta pahalta. Tämä suoja on pian mennyttä. Kansaamme kohtaa sotilaallista uhkaa suurempi vaara. Muurin murtuessa ja temppelin sortuessa pimeyden voimat marssivat sisään.

Kristillistä yhteiskuntaa ei nykyaikana rakenneta hallitsijan mahtikäskyllä ylhäältä päin ja hyvä niin. Ainoa tapa toteuttaa jälleenrakennus on aloittaa se alhaalta käsin. Yhteiskunta on juuri niin kristillinen kuin sen perheet ja kodit ovat.

Jos kaupunkia varjella ei tahdo itse Luoja.

Niin turhaan valvoo vartija, on sillä heikko suoja.

Ei kestä vahvin hallitus, jos puuttuu Herran siunaus, kuin kuiva puu se kaatuu. -Virsi 582:2

Miten osuva teksti, ikävä kyllä. Miten puhutteleva virsi!

Vihkoja joulunlapselle

On aika

valmistautua töihin menoon. Ja illalla luultavasti taas lenkille jalkoja treenaamaan matkaa varten. Siunausta päivääsi, arvoisa lukijani!