Kategoriat: Ajankohtaista

Katsoin ohjelman Helena Rannasta, joka on tehnyt työtä maailman kriisialueilla. Asiallinen ohjelma, ei siinä mitään. Ilmeisesti tämän maailman mittapuun mukaan pitkäperjantai on päivä, jolloin sopii puhua kärsimyksestä ja kriiseistä, mutta se on vähän kuin tutkisi porsaita, vaikka emäsikaa pitäisi syynätä. Vertaus on kehno, mutta ymmärtänet, hyvä lukijani, mitä tarkoitan.

Pitkäperjantaihan

2009 eräs ilttisläinen teki pääsiäisen aikaan

ei ole mikään yleinen kärsimyspäivä, jolloin meidän tulisi vertailla kärsimyksiämme tai surkeita kohtaloitamme. Sen sijaan meidän tulee muistaa, että Jumalan Poika kantoi minun ja sinun synnit ristille ja kuoli kauhean kidutuskuoleman syyttömänä. Sen takia me syylliset saamme vapautuksen, syntimme anteeksi ja iankaikkisen elämän.

Mutta se tapahdu automaattisesti, vaan meidän on suostuttava vaihtokauppaan. Minä tunnustan, että olen syntinen ihminen, enkä voi omasta voimastani enkä halustani päästä Jumalan yhteyteen. Pyydän syntejäni anteeksi ja kiitän, että Jeesus kantoi ne jo puolestani ja minä saan hänen pyhyytensä ja puhtautensa. Tosin:

... sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi".
Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat, -
1 Kor 1. luvusta

Hauskat jäljet laiturilla!

Siirrynpä

nyt omiin kärsimyksiini, vaikka juuri pääsin toisin puhumasta. Olen pitänyt päiväkirjaa päänsäryistäni. Emäsika tässä asiassa saattaa olla se, että minun pitäisi tehdä päivittäin edes jotain jumppaliikkeitä hartioille, mutta minä en tee. Tänä aamuna oli megasärky, asteikolla 1-5 se oli nelosen luokkaa ja kesti aamun puoliviidestä ainakin kymmeneen. Pari panadolia otin, mutta ne eivät ainakaan äkkiä auttaneet.

Niinpä en mennyt

seurakunnan hartaustilaisuuteen iltapäivällä, vaan lähdin sen sijaan lenkille. Kirkonpenkki ei ole häntäluuystävällinen istuinpaikka, ja nyt kun oli vikaa myös yläpäässä, päätin toimia näin. Aurinkolasit ja lippa naamalla käveleskelin. Zara on sanonut, että olisi hyvä tehdä ainakin yksi pitempi lenkki, että jalat tottuvat. Aluksi tuntui, etten jaksa kävellä varmaan kovin pitkästi, mutta lopulta innostuin niin, että lenkki kesti yli kaksi tuntia, eli tulin kävelleeksi noin 13 km. Kävelen 10 minuutissa kilometrin keskimääräisesti.

Olen myös päättänyt epävirallisesti, että ensi talvena en käy enää avannossa. Olen saanut kovan takaraivokivun useamman kerran kylmästä, joten luulen, että näin on parasta. Mutta mikään ei estä minua uimasta keväästä syksyyn!

Talon sauna

Ennen tie, nyt järvi

oli vapaa heti kun kotiuduin, joten kävin siellä löylyissä ja olo on ruhtinaallisen makea tällä haavaa. Lumiukkoni on ollut urhoollinen, mutta nyt se vetelee viimeisiään, joten toin hatun pois ennen kuin joku kissa pissaa siihen ohikulkiessaan. On ollut kunnon talvi, kun lumiukko on pysynyt joulusta asti kasassa!

Uutterasti harrastan

terveellisiä juomia ynnä ruokailua. Ostin tankillisen (3l) boris-juomaa - löysin luontaistuotekaupasta; ei ollut Prismassa, vaikka netissä luvattiin. Juoma on hyvin hapanta, joten se syöksyy kurkusta suoraan suoliston kimppuun ja sisältää valtavasti terveellisiä bakteereja, joita aikuisella kuulemma on 1,8 kg. Siis kaikenlaisia bakteereja. Tunnen oikein, miten elimistöni hurraa! Ja vielä on jäljellä yksi putelli valkosipuli-sitruuna mikstuuraa.

Ruokapuoli on hiukan hunningolla pääsiäisen aikana, niin pelkään, sillä nyt jo huomaan vähän syöneeni ohi suositusten. Liikaa ja vääränlaista. Mutta joka päivä on mahdollisuus palata ruotuun. Ja puntarille. Lapsenlapsi sanoi: meidän kotona on puntari YLÄKERRASSA!

Huomenna

on pyykinpesua ja iltapäivällä kaksi pikku pupua käy ovella virpomassa. Olen varannut heille ja naapurin lapsille suklaamunia. Muutoin valmistaudun pääsiäisaamun messuun, jolloin paastonaika vaihtuu taas juhlakauteen. Minulla on kanttorivuoro. Oma virsikirjani on edelleen lymyssä, mutta Kaiseri lainasi oman soinnullisen kirjansa minulle.

2008; "Hän ei ole täällä, Hän on noussut ylös!"

On aika

toivottaa hyvää pääsiäisen aikaa, vaikka se on jo pitkällä. Pitkäperjantain pimeydestä kuljemme kohti pääsiäisen valoa, joka ei petä, sillä Jeesus Kristus on totisesti ylösnoussut! Iloa sydämeesi, arvoisa lukijani!

jk. 40v sitten tänä päivänä sain ajokortin ja huomenissa oli matikan kirjoitukset!