Kategoriat: Ajankohtaista

Miten voikaan

mieli piristyä levollisen yöunen takia! Varmasti esirukoukset puolestani ovat myös kantaneet niin että tänään oloni on huomattavasti parempi kuin eilen. Kiitos siitä Jumalalle - kiitos esirukoilijoille!

Kello herätti

seitsemän jälkeen. Luin Raamattua, rukoilin joidenkin lähettien puolesta, join aamukahvini ja söin kaurahiutaleita rusinoiden ja maidon kanssa. Sitten pyörällä veivaten kirkkoon, sähköpianoa soittelemaan ja virsiä harjoittelemaan.

Messussa Otto saarnasi tapansa mukaan hyvin, väkeä oli reilusti yli 30. Lapsiakin paljon, pyhäkoulua piti Sande saarnan aikana.

Ensi kerran soitin virret ja liturgian niin etten hermoillut. Ei kestänyt kuin 1,5 vuotta, että alkujännitys häipyi... Oli erityinen ilo soittaa tänään, kun olin virkeä kaikin puolin. Messun jälkeen nautimme kirkkokahvit ja toistemme seurasta, sen jälkeen kurvasin hautojen maille.

Arin haudalta oli juuri edellinen kynttilä sammunut, sillä muovipurkki oli vielä lämmin - vein sen keskiviikkoiltana. Kukat maljakossa olivat pysyneet kauniina, sää on ollut niille suotuisa. Tänä aikana on ollut myrskyä ja kovaa sadetta, mutta ne eivät ole osuneet siihen kohtaan.

Kotona

kävin vain kääntymässä. Piti päästä vielä ulos, sillä päivä oli ihana. Lähdin toiveikkaasti kävellen uimareissulle, uudet pohjalliset lenkkareissa. Yritin kävellä hissukseen aina kun muistin, niin etten rasittaisi lonkkaani. Merivesi oli 12 asteista, kylmältä tuntui, mutta seitsemisen minuuttia räpiköin, kun alkuun pääsin.

Jatkoin kävelyä rantaa pitkin, otin valokuvia, viimein tulin kotiin ja aloin laittaa ruokaa: raastoin perunaa ja porkkanaa, lisäsin pari kananmunaa ja suolaa sekaan. Sipulin unohdin, mutta lisäsin sitä raakana pihvien päälle. Paistettua jauhelihaa olin ottanut pakasteesta etukäteen sulamaan. Hyvää oli, makailin sohvalla, söin ja luin - tapani mukaan.

Jos on valittana lehti tai kirja, valitsen aina kirjan!

Kuudelta

piti tuleman Patmos-radiosta messu Seinäjoelta Luukkaan luterilaisesta seurakunnasta. Aika olikin muutettu ja pääsin vasta loppuliturgiaan mukaan. Vaasassa ohjelma kuuluu taajuudelta 92,5. Kuuntelin Markus Pöyryn saarnan samaisesta messusta www.lhpk.fi -sivustolta ja erinomainen saarna se olikin Jaakobin tikapuista. En ryhdy sitä referoimaan, suosittelen vain kuuntelemaan!

Katsoin tv:stä Hercule Poirot`n ja Isä Brownin. Harmi, kun molemmat olivat uusintoja vain. Pidän molemmista, Poirot`sta enemmän. Yritän lepäillä illan ja toivon nukkuvani yön hyvin. Huomenna on työpäivä, jonka päätteeksi pääsen hierojalle kipeitä harteitani hierottamaan.

Toivotan siunattua, antoisaa alkanutta lokakuuta sinulle, arvoisa lukijani, Filippiläiskirjeen 4. luvun jakeitten 6 ja 7 sanoin:

Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.