Kategoriat: Ajankohtaista

Tälle päivälle

Lutherin Mannaa Jumalan lapsille -teksti on niin huikea, että minun on se kirjoitettava, vaikka en oikein jaksaisikaan:

Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta. -Luuk 10:21

Maailman viisaat tekevät kristillisessä seurakunnassa oman mielensä mukaan. Heidän on korjailtava kaikkea, minkä Jumala tekee. Jumalaa kurjempaa ja erehtyvämpää ei ole maan päällä. Jokainen pyrkii hänen opettajakseen ja johtajakseen.

Tämä sana ei suinkaan merkitse sitä, että Jumala todella salaisi tai tahtoisi salata evankeliumin, sillä käskeehän hän saarnata sitä julkisesti kaikkialla. Mutta hän on valinnut sellaisen saarnan, jota viisaat luonnostaan kammoavat ja joka on heidän omasta syystään heiltä salattu, koska he eivät tahdo ottaa sitä vastaan.

Jumala ei voi sietää tällaista epäuskoa ja kiittämättömyyttä, mutta ei hän silti tahdo ketään tukasta vetää. Hän antaa mennä menojaan sen, joka ei tahdo ottaa vastaan hänen evankeliumiaan, vaan pitää itseään Jumalan sanaa viisaampana. Yrittäköön sitten, mitä saa aikaan oman viisautensa varassa. Kuta enemmän nämä silloin seuraavat omaa viisauttaan, sitä kauemmas he loittonevat evankeliumista.

Oma viisautemme jumalallisissa asioissa on juuri se silmä, jonka perkele paratiisissa aukaisi, kun Aadam ja Eevakin perkeleen nimessä järkeilivät. Tämä viisaus on yhä vielä painona niskoillamme.

Etten paremmin sano!

Eilispäivän lenkkikuvia

Tuo on sangen ajankohtaista tekstiä – ollut aina, syntiinlankeemuksesta lähtien! Aina me luulemme itse tietävämme paremmin kuin Jumala ja osaavamme itse, selviävämme ilman hänen apuaan. Vaikka emme mitään ole, vain maan tomu. Vaikka kansakunnatkin ovat Raamatun mukaan kuin vesipisara sangon uurteessa, niin meillä vaan on pokkaa kuvitella itsestämme kaikenlaista!

2004

Päivä

on taas pulkassa, työt tehty. Olen kuunnellut Mailis Janatuisen raamattuopetusta Mariasta, Jeesuksen äidistä. Mailiksella on maanläheinen ote ja puheenparsi. Häntä on mukava kuunnella. On mukavan rento olo muutenkin, sillä oli hierojalla tänään.

Olkoon sinunkin iltasi siunattu, ja olkoon Herra kanssasi, sinä armon saanut, hyvä lukijani, kuten Raamattu sanoo Marialle!

jk. Huomenna tulee 12 vuotta ensimmäisen blogikirjoitukseni julkaisemisesta. Silloin oli oheinen kuva blogini etusivulla. Kiitos teille, ahkerat lukijani, että olen saanut kirjoittaa näin kauan ja näin paljon!