Kategoriat: Ajankohtaista

Eilen illalla makasin vuoteessani täällä mökillä ja hihittelin itsekseni väsyneenä ja onnellisena. Kerrankin, näin voinee sanoa, olin niin väsynyt, etten kyennyt tekemään hetkeen muuta kuin makaamaan. Tiesin, miltä tuntuu pihvistä, joka on hyvin nuijittu ja pehmitetty.

Siinä maatessani rukoilin ja kiitin Jumalaa Psalmin 23 sanoin ja yhtäkkiä tajusin, että siinähän Jumala puhuu minulle, vastaa kysymykseeni, miksi ihmeessä Hän minut tänne mökille lähetti taloudenhoitajaksi.

Daavidin virsi.

Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.
Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa.

Hän virvoittaa minun sieluni. Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä tähden.

Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat.

Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen.
Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.

Juuri näin on tapahtunut. Olen hämmentynyt Jumalan huolenpidosta ja hoidosta.

Eilen rehkin

koko päivän ulkona, yön nukuin pitkään ja hyvin. Aamulla satoi rankasti, mutta päivällä oli pieni hetki satamatta, jolloin kävin saksimassa oksasaksilla vielä jotain keskenjäänyttä. Kun sain homman tehdyksi, menin uimaan. Taivaalla oli taas tummia pilviä vyörymässä mökkini päälle ja sade lankesi jo ennen kuin ehdin sisälle.

Sen jälkeen onkin satanut enemmän tai vähemmän kaatamalla. Välillä olen nukkunut, viltti päällä, kamiinassa tuli. Voi tätä ihmettä, voi Herran huolenpitoa.

Lähdin pistäytymään

pihalla sateessa ja havaitsin, että varaston vesirännit ovat lähes tukossa. Hain sadetakin ja saappaat ja etsin tikkaat varastosta. Kiipeilin rännejä putsaillen ja kattoakin haravoiden. Näin Jeesuskin tahtoo tehdä. Puhdistaa minut joskus pitkäänkin muhineista ja maatuneista sotkuista, jotka ovat jo tulleet osaksi minua. Mutta koska ne estävät elävän veden virtaamista, on tärkeää, että rännit puhdistetaan joskus perusteellisesti.

Rännin putsaus on sotkuista hommaa. Sen jälkeen oli mentävä uimaan, mutta sehän oli tavoitteeni muutenkin. Vesi oli niin lämmintä, joutsenet uivat järven toisella puolella, minä toisella. Vettä satoi, tämä on elämää ja elämän onnea!

Iltapäivällä

aloin kuunnella suviseuraradiota, jonka ohjelmaa lähetetään Vaasan Söderfjärdenistä viikonlopun ajan. Ohjelmassa on paljon virsiä, joista minä pidän. Samalla olen lueskellut ja ollut välillä puhelimessa. Soitin muun muassa sairaalaan, kun Sauliz oli Arin luona. Ari voi onneksi kohtalaisen hyvin ja siitä olen hyvin iloinen.

Olen myös lueskellut sähköpostiani, josta kiitos teille lukijoilleni, jotka olette kirjoittaneet. En välttämättä aina saa vastatuksi, mutta pidän saamani postin palautteena myös siitä, mitä kirjoitan itse blokissa.

Toinen toistaan

ihanampia virsiä toiveradiossa soitetaan. Jospa sinäkin, hyvä lukijani, kuuntelet samaa ohjelmaa, tai sitten jotain muuta hengellistä kanavaa. Joka tapauksessa toivotan siunausta yöuneesi ja Isämme armollista hoitoa!