Kategoriat: Ajankohtaista

Hyväähän nämä juhlapyhät varmaan tekevät. Moni voi levähtää raskaasta työstä, käydä tapaamassa sukua ja matkustella, jos haluaa. Ja joka on viettänyt paastonaikaa hengellisessä mielessä, iloitsee, kun valo on voittanut pimeyden.

2012 kukkasia, heinäkuulta

Lankalauantai

oli meillä perheen päivä. Olimme huvilalla, tai mökiksi sitä lienee helpompi sanoa kuitenkin, ja kaikki lapset perheineen pääsivät sinne myös. Oli sekä Manda-vauva, että reipas 4,5-vuotias lapsenlapsemme meidän kaikkien piristyksenä.

Siispä seurustelimme ja vietimme aikaa yhdessä. Onneksi sisällä oli lämmintä, takka ja kamiina takasivat lämmön, kuumat makkarat ja lämpimät juustoleivät maistuivat. Kahvia riitti haluaville ja löhöpaikkoja lepoa kaipaaville. Tyttären suklaaunelmat tekivät kauppansa.

Itse lähdin viimeisenä mökiltä ja ajelin hissukseen kotiin. Voi, miten kaipaan, että Ari olisi vierelläni kumppanina, jakamassa tätä kaikkea kanssani!

Pääsiäisaamuna

Jyrkin perhe lähti jo varhain kohti etelää. Heillä oli Helsingissä vastuu seurakunnassa iltapäivällä, joten lähdettävä oli. Ja siten heillä jäi aikaa vielä nukkua pitkään tänään, kun oli toinen pyhä jäljellä. Oli todella ihana nähdä heitäkin pitkästä aikaa, ja lapsenlasta eritoten.

Unta piisasi

viime yönä 10 tuntia. En ole sittenkään päässyt flunssasta, vaikka luulin. Olo on jotenkin köppäinen, vaikka en ole kuumeinen enkä nuhainen. Kävin tänään pienellä lenkillä ja tunsin itseni huonovointiseksi sen aikana. Harmillista.

Tero ja Karo kävivät iltamassa ennen junaan hyppäämistään. Oli mukava vielä heitäkin tavata.

Vaalikone

netissä kertoo, kuka ehdokas vastaa parhaiten omia näkemyksiä. Olin jo päättänyt, ketä äänestän, kun tein tuon testin. Yllättäen vastaukseksi tuli sama henkilö, johon olin itsekin päätynyt! Kertooko se itsetuntemuksesta vai mistä? Olisi ollut noloa, jos vastauksesi olisi ehdotettu henkilöä, jota en missään tapauksessa tahtoisi äänestää!

Sairaalassa on ennakkoäänestys ensi viikolla. Vein Arille listan ehdokkaista, joita tiedän hänen äänestäneen ja mahdollisesti haluavan äänestää. Tein selvityksen, jonka perusteella Ari ilmaisi, kuka on hänen ehdokkaansa. Menen auttamaan äänestämisessä. On tärkeää voida äänestää, se on oikeus ja velvollisuus.

Iloa alkaneeseen viikkoon hyvä lukijani, ihanan keväisen pääsiäisvirren 105 sanoin:

2012, heinäkuun väriä
1.
Aurinkomme ylösnousi,
paistaa voittovuorella.
Lämmin valo sieltä loistaa,
surut, murheet hajottaa.
Kokoon tulkaa, taivaan linnut,
suvi-ilmaan puhtaaseen.
Visertäkää, pienet leivot,
viinipuussa tuoreessa.

2.
Kylmä talvi pois on mennyt,
myrskysää on lakannut,
lumipilvet hajotetut,
kylmä sumu selvinnyt.
Lehti puhkeaa jo puihin,
valkoruusut aukeilee.
Lounatuuli hiljaisena
Eedomista puhaltaa.
3.
Kesälinnut taivaan alla
iloisina lentävät.
Sulaneella sydämellä
laulaa toukomettiset.
Elämä ja autuus loistaa
Herran seurakunnassa.
Aurinko on ristin päällä
valkea ja punainen.

4.
Armon Henki täyttää mielet
murheelliset ilolla.
Rauhan tyven, puhdas ilma
Jeesuksesta virtailee.
Epäilysten alta nousee
köyhä sielu kiittämään.
Ikävöitsen täältä päästä
kotimaahan ikuiseen.
 

Leonard Typpö 1902. Virsikirjaan 1986.