Kategoriat: Ajankohtaista

Tarkoitan vuoden alkua, uuden aloittamista. Eräs omainen sanoi sairaalassa, että hän nukkuu joka toinen yö hyvin, joka toinen yö hän valvoo myöhään. Ei huvita nukkua. Oi, miten tuttua, juuri noin on minullakin. Vaikka kuinka vakuutan itselleni, että kaikki on hyvin, niin sittenkin mieli on alakuloinen.

Viime yö oli vuorostaan tällaista valvontaa ennen kuin uni tuli. Katsoin Murdochin murhamysteerejä pitkälle iltaan. Ei huvittanut mennä nukkumaan.

Mutta aamu koitti, rutiitit ovat tarpeellisia. Psalmeja Psalttarikirjasta, rukouksia perheen ja ystävien puolesta, joiden nimiä olen kirjoittanut eri päivien kohdalle. Seurakuntalaisten nimet, noin 30 ja samalla heidän perheensä tulevat Jumalan eteen kannetuksi.

Aamutoimiin kuuluvaa

Jossain vaiheessa

lukemiseni keskeytyy. Tänään sen takia, että leipätaikina piti laittaa alulle. Jauhot olivat vähissä ja hiivaakin vain puoli palaa. Taikina on kuitenkin nousemassa, ristinmerkillä siunattuna liinan alla. Leipomisessa menee muutama tunti ja koska aion mennä Arin luo tänään, on hommat hoidettava lomittain.

Me naiset ja miehet olemme erilaisia. Tai naiset ovat samanlaisia, mutta miehet erilaisia. Mies tekee yhtä työtä ja sen loppuun ennen kuin aloittaa seuraavan. Naiset leipovat, hoitavat lapsia, pesevät pyykkiä, puhuvat ystävän kanssa, siivoavat. Jumala on tehnyt kaiken tarkoituksenmukaisesti, kaikki palvelee Hänen tarkoitusperiään ja on meille parhaaksi. On vain nähtävä ohi näiden näkyvien.

Soitin myös Mireliisalle ja herätin hänet. Onneksi kello oli kuitenkin jo kymmenen, joten ei haitannut. Rohkaisimme toisiamme, juttelimme hetken aikaa ja sovimme tapaavamme lähiaikoina.

Räntää ja vettä

sataa, joten sää ei innosta. Ehkä en viitsi lähteä edes avannolle. Kaupassa pitäisi käydä kuitenkin, mutta sekään ei ole välttämätöntä.

Raamattupiiri

oli innostava eilisiltana. Aluksi kahvittelimme ja juttelimme niitä näitä. Aloitimme Mailis Janatuisen vanhursauttamista käsittelevän ilosanomapiiriohjelman. Janatuisen ilosanomapiirit ovat tunnettuja jo monessa maassa. Aiheesta löytyy netissä paljon tietoa, muun muassa:

http://ilosanomapiiri.fi/i.shtml

Virsien soittelu

 

Pyykkipojat oiva apu monessa!

 

 

 

on todella hoitavaa puuhaa. Jatkoin aamulla virsikirjaa eteenpäin. Virrethän ovat minulle lapsuudesta tuttuja, sillä mummun kanssa niitä veisasimme iltapuhteilla ja siitä jäi sisimpään varmasti tietynlainen turvallisuus.

Olen menossa kärsimysvirsissä ja ne vasta hoitavat. Sävel on minulle ensisijaisesti tärkeä, sanoihin perehdyn myöhemmin. Oli sitten kysymys soittamisesta tai laulamisesta.

Siunattua päivää tänään, arvoisa lukijani! Leipätaikina kutsuu!