Kategoriat: Ajankohtaista

Karperö-järven reitiltä kauniita mitä-lie-kukkasia

Kaunis, kesäinen ja lämmin päivä.

Paappa hoiti ja haki lapsiamme yhdessä mamman kanssa. Hän piti erityisesti pienistä lapsista ja muistan hänet istumassa usein joku pienistä sylissään. Ja kun paappa nauroi, hän teki sen perusteellisesti ja kunnolla. Sitä oli oikein ilo katsella ja itsellekin tuli hyvä mieli.

Erityisesti muistan sen, kuinka paappa uurasti monta viikkoa ja remontoi Mustikkatien kotimme. Hän vaihtoi lattioihin uudet matot, korjaili ja ahkeroi aamusta iltaan.

Sinä päivänä, kun Terhi täytti 3 vuotta, joimme uudessa kodissamme kakkukahvit. Remontti oli valmis, paappa oli lähdössä kotiinsa pitkän urakan jälkeen. Kiitin häntä sydämestäni. Hän oli hyvä paappa.

Paappa olisi täyttänyt 86 vuotta parin viikon päästä, mutta se päivä ei hänelle koittanut. Eilen hänen päivänsä täyttyivät ja hän siirtyi ajasta iankaikkisuuteen.

MINUN AIKANI OVAT SINUN KÄDESSÄSI, HERRA.

Kävin eilen töiden jälkeen kertomassa Arille, että hänen isänsä on kuollut ja olin jonkin aikaa siellä. Menimme sitten Terhin ja Tatun kanssa mammaa ja muuta sukua tapaamaan maille ja olimme illan siellä. Oli hyvä olla yhdessä ja jutella. Suunnittelimme hautajaisia.

Tänään tein viimeisen kirjastopäiväni, ainakin tällä haavaa. Kevyellä ja hyvällä mielellä pyöräilin kotiin. Ihania asiakkaita jään kaipaamaan!

Nyt oli sopiva sauma tehdä kunnon irtiotto. Kävelin Ritun kanssa reilun 17 km matkan Karperö-järven ympäri. Kolmisen tuntia siinä meni, vähän reilusti. Sää oli mainio, matkaseura samoin. Tuntui mahtavalta, että selvisin reissusta, vaikka huomenna olo on todennäköisesti kankea venyttelystä huolimatta.

Kävin saunassa, sekin tuntui passelilta. Vielä pyykit kuivumaan, niin voin ruveta loikoilemaan ja ajattelemaan lomaa.

Ennen häitä saattelemme paapan haudan lepoon. Suvussa on myös rippijuhlat, joten kuukausi on tiivis.

MINUN ARMOSSANI ON SINULLE KYLLIKSI
MINUN VOIMANI TULEE TÄYDELLISEKSI SINUN HEIKKOUDESSASI.

Siunattua heinäkuuta, arvoisa lukijani!