Kategoriat: Ajankohtaista

Äiti sitoo kukkakimppua mökillä

Koleaa, puolipilvistä.

Sain viestiä ystävältä, mikä maksaa, kun ei Ajankohtaista ole ilmestynyt. Olin ajatellut tänään kirjoittaa, vaikka pääparkani ei ole oikein kunnossa.

Tein muutaman päivän reissun Nivalaan. Tapasin sekä veljien perheet Nivalassa ja Reisjärvellä että Anitan ja Helinän, lapsuudenystävät ja vanhan tätini, joka ei ole oikeastaan oma tätini. Kävin myös matkalla tyhjentynyttä autonrengasta korjauttamassa, mutta reikää ei löytynyt. Eipä tarvinnut liioin maksaa. Reilua meininkiä.

Äitini kanssa olimme mökillä muutaman tunnin molempina päivinä ja minä kävin uimassa. Ilman lämpötila oli 12-14 astetta Nivalassa, eikä se sen korkeampi ollut varmaan muuallakaan. Valonmäärä on Nivalassa selvästi suurempi kuin Vaasassa ja migreeniä sain sielläkin.

Olen viime aikoina lukenut pitkästä aikaa enemmän, en ole oikein jaksanut muutakaan. Onneksi päänsärky ei estä lukemista koko aikaa. Ihmeellisen väsynyt olen ollut. Johtuneeko kilpirauhasesta, vaihdevuosista vai sitten tästä valoallergiasta, johon liittynee myös melunsietokyvyttömyys.

Juhannusaatto oli oikeastaan hauska. Ajelin päivällä Reisjärvelle, veljen perhettä tapaamaan. Alkoi sataa, rakeitakin. Nivalassa olin pessyt kuraisen autoni yhdessä veljeni kanssa, nyt toinen veljeni pesi sen uudestaan painepesurilla, sillä ajettuani sydänmaan läpi lilluisella soratiellä auto oli jälleen kurainen.

Kotimatkaa oli 230 km. Sade tuli ja meni varmaan kymmenen kertaa. Välillä paistoi aurinko, oli pilvistä, taas satoi enemmän tai vähemmän. Puolimatkassa pysähdyin uimapaikalle, joka on ennestään tuttu, tien varrella. Lammen vesi tulee lähteestä, se on aivan kirkasta, pohja näkyy. Pukuhuoneet ja hyyssi ovat rannan tuntumassa, siinä on mukava pinkaista uimaan. Jatkoin matkaani virkistyneenä.

Kotona saunaan ja nukkumaan. Juhannuspäivänä olin muuttoapuna Susannalle, tulevalle miniälleni. Hänen omaisuutensa kuljetimme nuoren parin tulevaan yhteiseen kotiin. Petrin muutto tapahtuu myöhemmin.

Tänään kävi Tero. Hänellä oli kuulemma cabatta-taikina nousemassa anoppilassaan, sitä odotellessa hän kävi minua tapaamassa ja kahvittelemassa. Pian lähden Petrin luo, grillaamme siellä hänen ja Susannan kanssa.

Makuuhuoneeni ikkunassa on tavanmukainen kesäverho. Viinipunainen pussilakana, joka pitää valon aika tiiviisti ulkopuolella. On helpompi nukkua eikä silmiä häikäise, mitä tahtoo tapahtua sisälläkin.

Alkuviikon olen kesälomalla, perjantaina menen töihin. Tuntuu mukavalle, sekä loma että perjantain työpäivä.

Olen kuunnellut matkalla ja eilen Arin luona ollessani cd-levyjä. Eräs seurakuntalainen on nauhoittanut Markus Pöyryn saarnoja ja niistä olen saanut ajatuksia ja rohkaisua. Arin kanssa olimme parvekkeella, hän voi hyvin.

Vuodatin Arille kaiken, mikä minua painaa ja väsyttää ja rukoilimme. Sadannen kerran koin jälleen todeksi saman, mitä psalmin 73 kirjoittajakin: aluksi rukoilen ja valitan ja ruikutan. Rukouksen edetessä kiitollisuus valtaa mieleen ja lopulta käy kuten sananparressa sanotaan: velat muuttuvat saataviksi!

Toivotan siunattua ja mukavaa juhannuksen jatkoa, arvoisa lukijani!

Saunatuvan lähellä tämä vaaleanpunainen kaunotar, täällä kotona