Kategoriat: Ajankohtaista

Ukkostako ilmassa, kun päätä särkee?

Luen Kettuset Majakkasaarella -kirjaa kolmevuotiaalle.

- Jos mummo asuisi tuolla majakassa, niin eikös olisi kiva, kun sinä tulisit isona tyttönä mummon luo sinne kylään, puhelee mummo.
- Mä voisin tulla sinne isin ja äitin kanssa, lupaa lapsi.
- Niin mutta meillä olisi siellä kyllä tosi mukavaa ja isi ja äiti voisivat tulla sinne käymään kans, mummo houkuttelee.
- Isi ja äiti vois tulla sinne mun kans, se olis kivaa, ilahtuu lapsi.

Pari kertaa on majakkakirja luettu eikä mummo enää elättele haaveita asumisesta siellä, ainakaan pienen seuralaisen kanssa.

Pendolino ei kauan vanhene matkalla Pasilaan ja siitä vielä pienoinen matka, niin johan olen pojan perheen luona. Täällä on uusi koti perheellä, ihan entisen lähellä. Ei tarvitse kauas muuttaa, niin kaikki kodin ympäristössä on ihan toisenlaista.

Itse muutin kolmisen vuotta sitten lähes keskikaupungille Vaasassa ja ihmeekseni löysin aivan uusia näkymiä kodin läheltä, tutuista paikoista. Jalkauduttuani kodin lähelle kaikki näytti erilaiselta kuin autosta nähtynä.

Eilisiltana pohdin jälleen työhön menoa. Tein selvät suunnitelmat vanhaan työhön paluusta. Järjellä ajatellen homma oli hoidettu teoriassa sutjakasti. Mutta kun vähän aloin miettiä asiaa pinnan alta, aloin ahdistua ja paniikinpoikanen pyrki pintaan.

Jälleen olin alkupisteessä: on vain odotettava Jumalan aikaa ja asioihin puuttumista. Odottaminen on vaikeaa, raskasta, turhauttavaa. Mutta Jumala ei myöhästy, joten luotan häneen. Hän on kykenevä selvästi ilmoittamaan tahtonsa ja suunnan elämälleni. Niin kauan kuin vihreää valoa ei näy, on vain pakko seisoa keltaisissa tai paremminkin punaisissa valoissa.

Niin ärsyttävää ja hermostuttavaa kuin se onkin.

Nyt kuitenkin pari mukavaa päivää rakkaiden ihmisten luona. Sara ulkoiluttaa nukkejaan, sillä "niiden on pakko saada ulkoilmaa". Pian nukkumaan menon aika.

Hyvää yötä, Jeesus myötä, arvoisa lukijani!

"Minä odotan Herraa,
minun sieluni odottaa.
Ja minä panen toivoni hänen sanaansa.
Minun sieluni odottaa Herraa,
hartaammin kuin vartijat aamua,
kuin vartijat aamua."