Kategoriat: Ajankohtaista

Äidin kukkapenkistä ruusunkukka

Koleahkoa kesää, satelee joka välissä.

Useamman päivän matkan jälkeen on vaikea pukea sanoiksi kokemuksiaan tai tapaamisiaan. Senpä takia kuittaan ne vaan ranskalaisin viivoin, kuten joskus ennenkin:

- konsertissa Sievissä; Ullavan sekakuoro sekä Sievin naislaulajat.
- marjapuskissa, punaiset viinamat osittain kypsiä. Manu-kissa raapi minua takalistoon kyykkiessäni: se olisi halunnut sisälle. Kaipaa isänstäänsä, joka on armeijassa; sen takia jopa minunkin seurani kelpasi sille.
- mökillä saunomassa, makkaraa paistamassa ja kahvittelemassa. Uintia unohtamatta!
- leipomista äidin keittiössä
- nuorimman veljen perheessä kyläily
- lapsuudenystävän kanssa kasvimaan kitkemistä, puutarhan ihailua, tomaattien syömistä ja teehetkestä nauttimista. Kukot kopsuttelivat pihamaalla kanojensa seurassa.
- kirkonkyläreissu äidin kanssa. Savenmaalla kahvilla ja jotain pientä tarpeellista ostimmekin. Kuten roska- ja pakastepusseja ynnä tusseja.
- nauramista ja keskustelua vakavista ja hulvattomista aiheista
- kakkosveljen naamailuille nauramista: kohtauksia mr Beanin ohjelmista
- rukous äidin kanssa ennen kotiin lähtöäni.

Paluumatkalla kävin Sievin hautausmaalla. Istutin mummuni äidin ja mummuni siskon haudalle suikeroalpia. Hautausmaan toisella puolella muuan täti poimi mustikoita. Rinne oli sinisenään. Marjat vaan ovat vielä lujasti kiinni varressa, eivät ole ihan kypsiä.

Poikkesin Terhin ja Tatun Karhulassa Vaasaan tullessani. Petri puolestaan kävi minun luonani ja lähti juuri. Itse lähden sykemittarin kanssa kävelemään. Sillä lailla otan "tilan haltuuni" ja toivon mukaan herään huomenna pirteänä uuteen päivään.

Iloa sinullekin, arvoisa lukijani!

Mökillä suvun naisten kanssa. Jussi-veljeni oli mennyt etukäteen ja lämmittänyt mökin ja saunan. Ihana lämpö oli vastassa!