Kategoriat: Ajankohtaista

Merden kukkapenkistä särkyneitä sydämiä

Sadepäivä, lämpötila vain 12-14 astetta Vaasassa. Mukavan raitista vaihteeksi!

Ryhdyin lukemaan kakkoskirjaani, joka on siis ollut pääosin kirjoitettuna reilun vuoden. Nyt luen sitä läpi saadakseni kokonaiskuvan. Toiveeni on, että voisin julkaista sen, jos Jumala suo.

Ajatukseni kirjan saattamisesta loppuun syntyi, kun muutama henkilö on kysellyt, onko minulla kirjaa tekeillä. Ehkä nyt olisi sen aika? Etäisyyttä vuoden 2011 asioihin on muutava vuosi, nyt voin tarkkailla kirjoittamiani tapahtumia parin vuoden taakse ja kenties hommasta voi kehittyä jotain. Jäädään katsomaan ja odottamaan.

Olin Arin kanssa eilen pari tuntia ulkona. Hän ei ole ollutkaan koko keväänä ulkona, vain parvekkeella muutaman kerran. Tänään olin myös hänen luonaan, nyt olimme parvekkeella, sillä oli sateista ja viileää. Ari nukkui makeasti osan ajasta.

Parin tunnin jälkeen Ari halusi ehdottomasti lähteä vielä juhlasaliin, jossa oli Puolustusvoimien lippujuhlan johdosta mieshenkilö laulamassa veteraanilauluja.

Niinpä olimme vielä tunnin siellä. Ostin itselleni kahvit, Ari voi hyvin. Nautimme olostamme.

Kyselin Arilta eilen, miten hän suhtautuu omaan tilaansa: käykö kuolema mielessä, tuntuuko elämänlanka hiipuvan. Ari varmaan ihmetteli ajatuksiani, sillä Ari ilmaisi, ettei ole missään vaiheessa ajatellut kuolevansa saatikka masentunut olostaan. Hän on tyyni kuin viilipytty oman tilanteensa suhteen.

Viime heinäkuun näyssäni/unessani Ari oli Jeesuksen hyvässä hoidossa. Minua Jeesus kehotti olemaan huolehtimatta, sillä hän pitää Arista huolen. En usko, että Jeesus jossain vaiheessa hyppäisi pois remmistä ja jättäisin Arin minun harteilleni. Ei, hän hoitaa taivaaseen asti. Niin kuin myös minut.

Pidän puhelinta suljettuna aikoina, jolloin luen ja korjailen tekstejäni. Muuten ei siitä hommasta tule mitään. Laitan kellon soimaan, kun pitää mennä jonnekin tai tehdä jotain.

Nyt panen kellon soimaan parin tunnin päähän, jolloin lähden juoksu- tai mahdollisesti kävelylenkille ja sen jälkeen saunaan. Aamulla pyöräilin jo uimaan. Merivesi oli 19-asteista eli suloisen lämmintä avantouimarin näkökulmasta.

Kiitos rukouksista kirjaprojektin puolesta. Jumala johtakoon asiaa.
"Asia on hänen edessään, odota häntä", sanoo Raamattu.
Jättäkäämme siis kaikki hänelle, arvoisa lukijani!