Kategoriat: Ajankohtaista

Päivä hurahti, mihin se menikään?

Nukuin hyvän yön, seitsemältä heräsin kirkkaaseen aamuun. Ponkaisin melkein niiltä sijoilta avannolle. Tuuli oli harvinaisen hyinen. Koko talvena ei ole ollut niin kylmää kuin viimeisen parin viikon ajan! Ainakaan minun näkökulmastani, kun kävelen paljon.

Merivesikin oli tosi matalalla. Liki ettei maha viistänyt meren pohjaa!

Pyörähtipä keskiviikko pikaisesti käyntiin. Luin loppuun Kalevi Kortesmaan kirjan. Se oli hyvin mielenkiintoinen. Kalevi on Peräseinäjoen poikia, toiminut poliisina Vaasassa 37 vuotta. Hän on ollut kaupunginvaltuustossa vuosikymmenet, kunnes eläköityessään muutti Seinäjoelle vaimoineen.

Itkin ja nauroin kirjaa lukiessani! Kalevi on tuttu mies Kansanlähetyksestä. Kerran olin Aunuksen reissulla Kalevin porukassa, kauan sitten. Kalevi on periksiantamaton, sitkeä ja vakaa uskovainen mies. Hänellä on erinomainen huumorinlahja kaiken lisäksi.

Kirja on lainattavissa Vaasan ja Seinäjoen kirjastosta. Siinä on myös mielenkiintoista historiaa 1950-luvun oppikouluopetuksesta sekä nälkävuosista ja niin edelleen. Koskettavaa luettavaa jokaiselle.

Iltapäivällä olin allasjumpassa, sen jälkeen Terhin luona. Tatu oli työmatkalla, joten me naiset katsoimme Sydämen asialla, virkkasimme, kudoimme ja parantelimme maailmaa puhumalla ja rukoilemalla.

Alkaa mukavasti nukuttaa, kuuntelen vielä Raamattu kannesta kanteen -ohjelman ja taidanpa mennä nukkumaan hyvissä ajoin. Huomenna on monenlaista "häppeninkiä" tiedossa.

Hyvää yötä, arvoisa lukijani!