Kategoriat: Ajankohtaista

Sataa - onkohan Jumala unohtanut kraanan auki?

Saan vieraita. Äitini ja veli perheensä kanssa, tosin vain nuorimmainen lapsista mukana, ovat matkalla Vaasaan.

Olen tehnyt salaattia sitä mukaa, että se olisi erittäin maukasta. Tein myös tomaatti-sipulisalaattia muhimaan jääkaappiin.

Kirjolohifileet suolasin illalla öljyiselle uunipellille. Tänään lisäsin tuoretta tilliä pari tuntia ennen paistamista - nyt kalat ovat uunissa. Lisään pellille keittojuureksia, jotka otin pakasteesta sulamaan. Saa nähdä, millaisia niistä tulee tällaisella laiskan mallilla laitettuna.

Eilen tein uusille perunoille kastikkeen: turkkilaista luomujugurttia, johon lisäsin mustapippuria, tilliä ja ruususuolaa; muistaakseni. Sekin muhii kylmässä.

Jälkiruuan tein helpon kaavan mukaan kokeillen:
- alpro-soijajugurttia ja rahkaa. Sekaan appelsiinimehua, vaniljasokeria, sokeria ja fariinisokeria, jonka keksin viime hetkellä. Laitan jälkiruuan valmiiksi tarjoilukulhoihin ja ripottelen fariinisokeria päälle. Mielenkiintoista, miltä se maistuu!

Laitan myöhemmin ehkä toisen kuvan ruuista. Toivon, että kuvat tuovat sinulle samaa iloa, mitä itse saan, kun katselen lehdistä kauniita kattauksia. Tällainen puuhastelu tuo iloa!

Luin vanhasta ET-lehdestä (jonka tilasin ensi talveksi, kun tilauksen tarjoaja meni suoraan asiaan ja tarjous oli edullinen) naisesta, joka teki vaatteensa itse ja nautti väreistä. Hän oli oivaltanut saman kuin minä viime vuosina: värit lohduttavat ja ilahduttavat murheellista mieltä.

Siunattua päivää sinulle, arvoisa lukijani!

Aloitin pöydän kattamisen hyvissä ajoin, että voin nauttia sen kauneudesta.