Kategoriat: Ajankohtaista

Latomaisema matkalla Nivalaan sunnuntaina

Yöpakkasta. Kaunis aurinkoinen päivä. Otsikko 2 Tim 2:2

Aamun aloitin nauramalla makeasti omalle unelleni.

Unessa olin menossa poikakuoron kanssa kirkkoon esiintymään. Poikien isät toivat poikia ennen tilaisuutta luokseni. Yritin puhua pojille jotain, mutta silmäni eivät auenneet, vaikka kuinka tiirasin.

Luultavasti yritin saada itseni hereille, sillä unessa ravasin vessassa monta kertaa! Jätin valon naiselle, joka tuli jälkeeni vessaan, mutta hän menikin vain meikkaamaan. Nainen pyysi anteeksi, että jätin turhaan valon hänelle. Olimme mahdottoman kohteliaita toisillemme.

Varmaan olin väsynyt vielä herätessänikin, sillä uni nauratti kovasti. Se oli harvinaisen vitsikäs mielestäni. Ilmeisesti olin harjoituttanut lauluja poikien kanssa, kun oikein esiintymään olimme menossa. Varsinainen kuoronjohtaja, joka ei saanut silmiään auki; vieläkin naurattaa.

Lähdin Arin luo aamupäivällä hyvissä ajoin. Katkaisin pari viimeistä ompelukoneen neulaa, joten sama oli lähteä senkin puolesta, kun en voinut ommella. Tänä iltana katkesi yksi neula. Se oli merkki siitä, että on aika lopettaa hommat.

Myin päivällä eräälle työporukalle pussukoita ja vilkkaasti kävi kauppa. Olihan minulla agentti apuna sillä aikaa, kun olin asiakkaita tapaamassa: Ari rukoili! Myöhemmin menin Arin luo, joka istui valmiina tuolissaan. Hän voi hyvin, mikä on tietysti mukavaa.

Arin luota painelin kangaskaupan kautta koulutukseen. Kyseessä oli niin sanottu kokemuskirjakoulutus. Toimin yli kymmenen muun ihmisen kanssa elävänä kirjana sosiaalialan opiskelijoille parin viikon päästä, jos Herra suo ja voin osallstua tapahtumaan. Elämä on arvaamatonta; aika näyttää, onko minun mahdollista mennä mukaan.

Illalla kävin saunassa ja pesin pyykkiä. Ja kuten sanottu: ompelin pussukoita kunnes neula katkesi. Välillä tulen ongelmia, kun muovi temppuilee eikä ommel tartu. Harmittavaista tietysti.

"Anokaa, niin teille annetaan", kehottaa Danilo Vallan päivän teksti, ja esittää rukousaiheeksi tälle päivälle muun muassa Filippiinejä. Siellä asuu 70 miljoonaa ihmistä ja puhutaan 168 eri kieltä. Herra siunatkoon tuota maata ja kansaa. Herra siunatkoon myös lukuisia naisia, jotka ovat muuttaneet sieltä Suomeen vaimoiksi suomalaismiehille.

Uni painaa silmiäni. Se on ihanaa! Nuku sinäkin siunatusti, arvoisa lukijani!

Tämän päivän virsi tai hengellinen laulu, jota olen hyräillyt pitkät ajat:
"Kun sä käyt yli virran,
kuljet yksin
Kun sä käyt yli virran
kaikki jää..."

Paluumatkalla Nivalasta.