Kategoriat: Ajankohtaista

Syklaami kaunisti Rosannan pöytää, ja kynttilät toivat tunnelmaa ikkunalla

Kaunis, aurinkoinen sää, lämpötila plussan puolella päiväaikaan, liukasta

Kyläluuta on semmoinen, joka ei pysy yhtään kotona. Joillakin kylillä yritetään viritellä kyläläisten yhteiseloa siten, että luuta viedään jollekin naapurille samalla, kun käydään kylässä.

Luutaa ei ole tarkoitus pitää yhdessä talossa, vaan kun porraspää on lakaistu, niin sitten pitäisi talonväen käydä kylässä jossain toisessa talossa ja viedä luuta mennessään. Ei tietenkään samana iltana, se on selvä.

Olen ollut varsinainen kyläluuta minäkin. Tänään köröttelin Isoonkyröön, menin sovitusti tapaamaan Rosannaa ja Kaarinaa. Saimme mitä herkullisinta paistettua kuhaa perunoineen, vihanneksineen ja kastikkeineen. Enpä muista saaneeni yhtä hyvää kalaa maailman aikoihin. Ehkä madekeitto lapsena vetää vertoja.

Rosanna oli tosi vaatimaton, vaikka ihan turhaan. Jälkiruuaksi saimme kahvin kera herkullista piirakkaa keskustelujen kera. Vanhoista ajoista, meille tärkeistä asioista puhuimme. Siunatuksi lopuksi rukoilimme yhdessä.

Päivä oli leppoisa, mukava. Keväällä tapaamme muistaakseni Kaarinan luona, tai sitten minun, en muista, kuka on seuraavaksi vuorossa.

Illan olen tehnyt kirjallisia töitä, ommellut hiukan. Samalla olen pohtinut perjantain alustusta naisten lounaalle. Aiheena on:
Tunnista tunteesi, omaishoitaja!

Jonkinlaista kehystä olen tehnyt, mutta vielä on homma kesken. Herra minua auttakoon, ja kyllä hän auttaa.

Huomenissa istutamme viheriöiviä kasveja kesäkukkien tilalle naapurin kanssa, ja pidämme taloyhtiön palaverin myös illansuussa.

Tänään kuulin ikävän uutisen eräästä tuttavasta. Hän on sairastunut vakavasti, eikä ole mikään vanhus todellakaan. Tällaiset viestit ovat aina pysäyttäviä. Mikä elämässä on tärkeää? Kunpa saisimme viisaan sydämen, että osaisimme käyttää aikamme oikein.

Luther sanoo:
"Syntinsä tuntevan ja Jumalan vihaa ja tuomiota kauhistuvan ihmisen on paettava Jumalan turviin. Mikä Jumala se sellainen olisi, joka voisi vain hävittää ja surmata! Kauhistuttaminen ja surmaaminen on saatanan, omantuntomme ja syntien töitä.

"Jumalan on osattava tehdä suurempia. Hän lohduttaa ja tekee eläväksi sellaisessa hädässä. Näin hän näyttää, että hän pystyy suurempaan kuin saatana, laki ja paha omatuntoni." -Mannaa Jumalan lapsille, 13.marraskuuta.

Jääkäämme hyvän Jumalamme huomaan, arvoisat lukijani!

Piirakka siinä vaiheessa, kun olimme vasta aloittamassa kahvittelua.