Kategoriat: Ajankohtaista

Minun rakas Arini

Aurinko nousi jälleen, sää ihmeen lämmin.

"Hän on voimallinen, hän auttaa", on huomisen päivän tekstissä Päivän tunnussana -kirjasessa. Rohkaisevaa, luotan siihen.

Tein pari kuukautta sitten todellisen huipputarjousostoksen. Ostin keräkaalin, joka maksoi vain 39 senttiä kilolta, vai olisiko ollut jopa 29 senttiä, en muista. Olen katsellut mennen, tullen ja palatessani kylmäpussia, jossa kaali on kököttänyt paperiin käärittynä kuistilla, ja kyllästyin sen olemukseen.

Kaali pääsi porisemaan kattilaan, ja arvaan, että tuoksahdus leviää kuistille asti. Tulevan viikon ruokalista on selvä. Kaalta, kaalta ja kaalta.

Kävelin Arin luo ja löysin putipuhtoisen mieheni vuoteestaan suihkun jälkeen. Rukoilimme sairaiden ystävien, lastemme ja toistemme puolesta.

Lähdimme parvekkeelle, olimme puolitoista tuntia. Sää oli kylmennyt, viltti sylissäni istuin keinussa kutomassa, sudokua tekemässä ja kahvia juomassa. Arillekin hain paksun peiton muiden vaatteiden lisäksi. Juttelin Arille tai kuuntelimme Raamattua.

Hieroin Arin jalat ennen lähtöäni, kun hän oli jälleen vuoteessaan, ja kerroin, mitä hänestä ajattelen. Myönteisiä asioita ne olivat pelkästään.

Kävin marketissa tarjousostoksilla. Kilo kahvia ja pari kiloa torttutaikinaa. Ehkä tuolla pääsee torttujen maun alkuun, ehkä myös loppuun, sillä raja on torttujen syömiselläkin. Kahvia sen sijaan kuluu jatkuvasti.

Pidimme taloyhtiön kokouksen. Meillä on ihmeen aktiivista porukkaa, ja se on mukavaa tietysti. Lopuksi istutimme katajia ja sammalta kukkalaatikoihin saunamökin eteen. Kivoja asukkaita!

Olen hyvin kiitollinen kodistani, Kyyhkytuvasta. Lapsuudenystäväni soitti, juttelimme puolisen tuntia. Ystävät, ihmissuhteet yleensä ovat elämän suola kaikkien muiden mausteiden lisäksi. Jeesus Kristus puolestaan on Elämä, ja hänen kanssaan löytyy mielekkyys, niin että voin toivossa odottaa tulevaisuutta.

Luther opettaa:
"Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat.

"Ellei uskovien järki ponnistelisi tätä Jumalan viisautta vastaan, meillä olisi jo tässä elämässä paratiisi ja pelkkää iloa vailla surua ja huolta. Mutta turmelus on totta pyhissäkin. Se vastustaa Jumalan viisautta ja kokee, että Jumala ei kuule syntisen rukouksia, vaan vihaa heitä.

"Tämä on lihallisen turmeluksen viisautta, joka vastustaa Jumalaa. Yllä olevin sanoin apostoli käy siis tämän maailman viisauden kimppuun aivan kuin hän sanoisi: Maailman viisaus on ilmeinen ja kaikille tuttu. Se on ihanan kaunista, mutta Jumalan silmissä se on täysin arvotonta, jopa silkkaa valhetta ja hulluutta.

"Oikeaa, joskin salattua viisautta on ainoastaan se, että tunnustetaan Jumala yksin vanhurskaaksi ja että me kaikki olemme syntisiä. Tunnustetaan myös, että Jumala ei tahdo hylätä syntisiä, jotka turvautuvat hänen laupeuteensa, vaikka eivät ole sitä ansainneet. Hän tahtoo tehdä heidät autuaiksi armosta, ilmaiseksi.

"Tämä on Jumalan viisaus. Mutta kirottua on kaikki se, mitä tämän vastaisesti opetetaan, uskotaan tai tehdään iankaikkisen elämän voittamiseksi. Jumalalle kelpaa näet vain tämä salattu viisaus ja voima."
-Mannaa Jumalan lapsille, 17.marraskuuta.

Toivon varassa, arvoisa lukijani!

Kutimeni Arin luona