Kategoriat: Ajankohtaista

Näetkö ihmisen kasvot - tai kenties Jeesuksen?!

+28 varjossa jo aamulla, painostavaa, mutta ei ukkosta sittenkään.

Olen pyöräillyt vimmatusti tänään, sillä kävelemään en lähtenyt tällä kelillä. Eilisiltanakin lähdin vielä ajelulle, ja sattuikin hauska juttu, ainakin minun kannaltani.

Näin ison porukan eräässä rinteessä meren lähellä. Palatessani rantaa pitkin päätin käydä katsomassa, vieläkö porukka majailee aloillaan. Sieltä päin näkyi savua!

Yhtä aikaa kanssani paikalle porhalsivat palokunnan pojat. Aiemmin paikalla lojunut porukka oli häipynyt, mutta grilli oli jätetty palamaan. Typerästi tehty. Palopojat sammuttivat paloa, ja minä keräilin tölkkejä. Toinen heistä auttoi minua keräilyssä! Hän kehotti minua ottamaan mukaani myös grillinesteet, jota oli käytetty vain tämän samaisen tulipalon aikaansaamiseksi. Lienevätkö edes grillanneet mitään?

Uimassa olen käynyt ahkerasti, totta kai. Vesi oli ihmeen viileää tänään, vaikka kuvittelin sen jo lämpimäksi. Olen uinut muutamana päivänä erään kiven luo, ja pari ensi kertaa tunsin, miten käsissäni ei ole voimaa. Tänään oli jo eri tuntu.

Tapasin uimassa erään entisen hoitopoikani, ja sepäs oli mukavaa! Juttelimme vähän aikaa, ei mitään erityistä, mutta jotain kuitenkin.

Illan pyörälenkillä löysin ylläolevan kiven polun vierestä. En ole sitä koskaan aiemmin huomannut. Ikään kuin Jeesus siinä sanoisi: "Minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä. Ottakaa oppia minusta." Niin hän oikeasti sanoi Raamatun tekstin mukaan.

Arin kanssa olimme yli kaksi tuntia ulkona varjossa tänään iltamassa. Ari oli edelleen hyväkuntoinen. Hän on kuunnellut innolla Raamattua viime päivät. Uuden Testamentin kirja kestää 24 tuntia kuunnella. Pääsimme alusta taas 15 lukua Matteuksen evankeliumia. Ari naurahtelee sopivissa kohdissa kuunnellessaan.

Itse luin samalla vanhaa Kotiliettä ja sain sieltä rohkaisua. Eräs nainen sairasti sähköallergiaa, ja hän asuu jossain mökissä korvessa, en muista missä päin Suomea. Hän sanoi, että hän itse tietää parhaiten oman kuntonsa, terveytensä ja vointista, ja hänellä on myös itseluottamusta niin ettei hänen yli kävellä. Ei hän aivan noin sanonut, mutta ajatus oli tuon tyyppinen. Minä ajattelen samoin itsestäni.

Toivon saavani tänään paremmin unen kuin eilen. Vasta kolmelta uni suvaitsi saapua tainnuttamaan minut.

Makeita unia sinulle, arvoisa lukijani!

Suvilahdessa pyöräillessäni ihailin kukkapenkkejä