Kategoriat: Ajankohtaista

Vihreä on toivon väri, kevään väri, uuden alkamisen väri

Aurinkoista

Tänä aamuna aurinko paistoi herttaisesti tupaseeni, joten ponkaisin ylös ja päätin, että on aika lähteä avannolle. Viimeksi kävin joulun alla, mutta sitten tuli flunssa, keuhkokuume, poskiontelotulehdus ja tätä nykyä on astman oireita tai jotain muuta köhää.

Heitin uikkarit laukkuun, ja meren suuntaan kävivät askeleeni. Vähän matkaa kuljettuani tulin toisiin ajatuksiin. Tuuli puhalsi navakasti, kurkku oli valmiiksi vähän kipeä ja yskitti. Ei taidakaan olla viisas ajatus pompahtaa mereen.

Kurvasin siis kaupungin kaduille roskaevankeliointikävelylle. Erityisen paljon tupakoitsijat ovat rukousteni kohteena, koska tupakka-askeja on suunnattomasti pitkin kävelyteitä. Ne ovat suorastaan somia pieniä myrkkylaatikoita. Sitä suuremmalla syyllä tupakoitsijat tarvitsevat rukouksia, monet omatkin läheiseni. Itse en varmasti pääsisi siitä eroon, jos olisin aloittanut, mutta onneksi en ole.

Ihan tuli muinainen nuoruuden aikainen ihastus mieleeni, sillä hän poltti norttia. Olen luullut, ettei niitä enää edes myydä, mutta tänään löysin sellaisen askin. Rukous nouseekin nyt hänen puolestaan Jumalan luo.

Pullosaalis oli vaivainen, mutta eipähän mennyt pyhätöiksi. Tulitikkuja sen sijaan löysin, söpöjä vihreäpäisiä. Nautin kävelystä ympäriinsä, varmaan kahdeksan kilometriä koikkailin tänään yhteensä.

Teron kanssa luimme Filippiläiskirjeen päivällä. Tero kävi isäänsä katsomassa, minä kävelin Luther-talolle eli evankeliumiyhdistyksen kirkolle. Se on nätti kirkko Kirkkopuistikolla. Väkeä oli kohtalaisen paljon. Saarnan piti Raimo Mäki, ja Raamatusta hän puhui, hyvin ja selkeästi. Ehtoolliselle pääsin polvistumaan ystäväni viereen.

Kävin välillä kotona ja menin Arin luo. Arin antibiootti loppui tänään, huomenna on verikoe. Ari halusi ylös ja ulos huoneesta, joten hurautimme alakertaan. Televisiosta tuli amerikkalainen elokuva, jossa komea Gregory Beck näytteli lakimiestä, joka puolusti mustaa, syytöntä miestä.

Ryystin pullollisen kahvia ja luin tekstejä Arille, kun hän nuokkui silmät kiinni osan aikaa, vaikka ei nukkunut. Siirryimme pikavauhtia Arin huoneeseen, kun Ari halusi, ja taas tv auki. Arin hoitelin sänkyynsä ja seurasin samalla mielenkiintoista juonta. Harvoin tulee katsotuksi elokuvia, mutta mukava joskus katsoa sellaista, jossa on ideaa. Ari piristyi, kun pääsi makuulle.

Kello oli melkein yhdeksän illalla, ennen kuin lähdin kotiin sairalasta. Olen tosi iloinen, että olen kuntoutunut niin paljon, että voin kävellä, eivätkä kovat pakkaset ole esteenä.

Olen saanut tänä iltana useampaan kertaan seuraavan viestin kännykkääni:
"Tänään tuli minulle Herralta sana Ruotsissa: tarvittaisiin 50 000 intensiivistä rukoilijaa, että Herra voisi säästää Suomen kansan tuomioilta. Yötä päivää jatkuva rukouspaasto Suomen kansan puolesta tärkeä. Rukousketju ei saa katketa. Laita eteenpäin, asia on tärkeä./Helena Ilves."

Haluaisin kuulla, onko moni saanut tällaisen? Itse mietin, eikö tämä sama viesti ole kiertänyt monta vuotta sitten?

Tämän tyyppisen tekstiviestin alkuperää on vaikea tarkistaa, koska siinä ei ole päivämäärää eikä puhelinnumeroa. Kerran sain vastaavan, ja siinä oli numero, johon soitin. Vastaaja sanoi, että viesti on viisi vuotta vanha, ja se kiertää maailmalla näköjään edelleen!

Koen tämän tyyppiset viestit vähän uhkailevina ja kiristävinä. Pelon kautta yritetään pakottaa ihmisiä rukoilemaan. Rukoileminen kansamme puolesta on mitä tärkeintä, totta kai, mutta ei tällä tavalla vaatimalla. "Rukousketju ei saa katketa" tuo mieleeni lapsuuden ajan ketjukirjeet. Eli vedotaan myös tunteisiin. Kilttejä uskovaisia on helppo hyppyyttää.

Voin olla väärässä, mutta tämä on minun mielipiteeni. Jotenkin tökkii vaan, en voi mitään. Sitä paitsi en usko, että mikään muu voi säästää Suomen kansaa tuomioilta, kuin koko kansan nöyrtyminen, parannuksen tekeminen eli siis syntien tunnustaminen ja anteeksipyytäminen.

Nälkä kalvaa suolia, joten menen naukkaamaan iltapalaa ja nukkumaan. Nuku sinäkin hyvin, arvoisa lukijani.

"Minulle riittää rakas armahtajani
ja lunastajani Jeesus Kristus.
Hänelle minun kuuluu olla uskollinen.
Tahdon laulaa hänelle niin kauan kuin elän."
-Luther