Kategoriat: Ajankohtaista

Sain uuden lastin tänään!

Aurinkopäivä.

Lainasin eilen kevyen hömppäkirjan ja luin sitä kahteen asti. Kai olisin lukenut loppuun, mutta pieni järjenhiven sentään oli tallella. En ole pitkään aikaan lukenut kirjoja, en ole jaksanut.

Aamulla heräsin normaaliaikaan naula päässäni ja edelleen poden väsymystä. Oma syyni. Kirja on Enni Mustosen uutta maalaisromantiikkaa, joka on, ikävä kyllä, valitettavan totta nykypäivänä. Tuttuutensa takia se tuntui hyvin todelliselta.

En saanut vielä puoleenpäivään mennessäkään selvää postilta, tulevatko kirjani tänään. Ne tuodaan suoraan kotiin, jos olen kotona. Jos en ole, joudun hakemaan ne postista itse ( vajaa 20 kg).

Mutta ennen kahta ne tulivat, ja se on pääasia. Huomenna kurvasen sata kilometriä pohjoiseen, siitä sata itään ja seuraavana päivänä takaisin. Jos Herra suo. Kirjoja odotetaan siellä suunnalla ja se on minusta tietysti ihan mukavaa.

Nyt painelen Arin luo. Termospullossa on kahvi valmiina ja pulla odottaa pussissa syöjäänsä.

Mukavaa päivää, arvoisa lukijani!

Illalla klo 21. Raamiksessa melkein nukahdin, olin niin väsynyt. Oli kuitenkin ihana olla rukouksen ja Sanan alla. Raamiksen jälkeen lähdin lenkille, kun hapen tarve oli ilmeinen.

Kerran minulle meinasi käydä köpelösti: pudotin kaupasta tullessani lankakerän tielle, mutta huomasin sen ja palasin hakemaan. Tänään sen sijaan kävi päinvastoin.

Ensin löysin pienen pussukan kävelytien reunalta. Siitä aavistin, että kohta eteeni tulee jotain mukavaa. Niin kuin tulikin. Joku oli pudottanut jugurttipurkin tielle. Oli niin tuorettakin, että täytynee antaa sen muhia viikon verran jääkaapissa, ennen kuin se on "kypsää". Jumalan lahjat ovat ihmeelliset. Jugurttini veteleekin viimeisiään.

Näin myös Jumala varustaa omiaan työhönsä. Hän antaa työkalut käteen ja sitten alkaa lapiointi, kuuraus tai mitä se sitten onkaan. Omin voimin Jumalan työtä ei voi tehdä. Vain Pyhän Hengen avulla Hänen työnsä onnistuu.

Nyt menen saunaan. Nuku siunatusti, hyvä lukijani. Tänään en aloita uutta kirjaa, vaan painun saunan jälkeen nukkumaan. Niin on tarkoitukseni.