Kategoriat: Ajankohtaista

Seurakunnan uusin Majakka-lehti. Tuttua porukkaa, vai mitä!

Kolkko sää. Hanskat kädessä tarkenee. Vettäkin ripsuttelee.

Ohessa epämääräinen kuva jutusta, jonka Tuuli Kela teki minusta ja Aristakin seurakunnan lehteen. Aiheena olivat ihmeet, ja se, tapahtuuko niitä. Minä kerroin, että meille ainakin tapahtuu. Raamattua koetin kovasti pitää esillä.

Aamulla heräsin suloiseen lauluun, jota itse lauloin. Suloinen se ei ollut laulajan takia, vaan siksi, että Pyhä Henki rohkaisi minua tuon laulun kautta:

"Suullani ylistän Jeesustani,
kädessäin on Hengen miekka.
Ei tuonelan portitkaan estää mua voi,
sillä taistelu on Jeesuksen.

Ylistän Herraa, halleluja!
Ylistän Herraa, halleluja!
Ylistän Herraa, halleluja!
Annan soida sen äärihin maan."

Minähän olin aikeissa myydä pianoni, mutta kukaan ei ostanut sitä. Nyt en enää myykään, vaan päätin, että alan taas itse soittaa. Tarvitaan muutama riski mies sitä siirtämään uuteen kotiin, mutta onhan se tännekin saatu, joten eiköhän se onnistu.

Teron kanssa karsimme talon päädyssä olevia ruusuja. Kaksi oli pahasti paleltunut tai kuivunut. Ruusut ovat harmillisia karsittavia. Pipo oli moneen kertaan piikeissä kiinni itsestäni puhumattakaan.

Kävin päivällä Arin luona. Hän nukkui juuri, enkä herättänyt. Hoitaja sanoi, että Ari oli yskinyt koko aamun ja ollut todella limainen.

Illalla hän oli selkeästi paremman näköinen kuin eilen. Mutta limainen hän oli. Aamulla taas verikoe. Kuuntelimme psalmeja, rukoilimme, nauroimme ja käytin imua ahkerasti.

Menen saunaan. On taas monenlaista iloa ja miettimisen aihetta. Mutta pääasia on, että on rauha Jumalan kanssa ja synnit on sovitettu. Ilman varmuutta iankaikkisesta elämästä Jumalan taivaassa, ja jo nyt, eläminen olisi kohtalaisen turhauttavaa. Nyt sen sijaan toivo elää, eikä se saata meitä häpeään. Jeesuksen veressä on voima ja valta kaikkia pimeyden voimia valtaan tänäänkin. Kiitos siitä Jumalalle.

Luther sanoo:
"On lohdullisempaa saada Jumala ystäväkseen
kuin saada osakseen koko maailman ystävyys."

Menen taas saunaan! Pistän huivin päähäni, kuten mummuni teki, ettei tulisi pää kipeäksi. Johan tässä täytyy mummottua, kun odotan lapsenlasta syntyväksi.

Voi hyvin, arvoisa lukijani! Pane täysi toivosi Jumalan armoon, niin minäkin teen. Muuten elämä menee lekkeriksi, kuten lapsuudenkodissani sanottiin jostain asiasta, jos se meni pieleen.