Kategoriat: Ajankohtaista

Yksi tuomi on kasvanut merenrannalla, ja se kauniisti kukoistaa - laulun sanoin

Kylmähkö sää.

Hammaslääkärin tuolissa rukoilin facebook-kaverin puolesta, joka on hammaslääkäri ja menossa naimisiin elokuussa. Sain hammaspaikan väliaikaisen paikan tilalle. Olin onnellinen siitä, ettei pääni puutunut tällä kertaa. Laskun sain kuten viimeksikin, ikävä kyllä.

Päivällä pyöräilin Arin luo jännityksellä, mikä tilanne tänään odottaa. Hoitajalta kuulin, että antibiootti aloitettu, crp 66 ja limaa on imetty jatkuvasti.

Olin Arin luona viitisen minuuttia. Kun epätietoisuuteni tuli tyydytetyksi Arin tilanteen suhteen, elimistöni löi tyhjää. Olin hiestä märkä, hajoamaisillani. Sanoin Arille, että tulen illalla, jos jaksan, mutta nyt minun on päästävä pois.

Ajattelin, että veivaan kotiin ja pistän sohvalle maate. Joku varmasti rukoili puolestani, koska pyöräni otti suunnan kaupungille. Jätin ajokkini erään liikkeen eteen ja kävelin parin kilometrin matkan uimaan.

Uiminen teki jälleen tehtävänsä. Ihanaa! Merivesi on noin 13-asteista tätä nykyä.

Kävelin takaisin, pyöräilin kaupan kautta kotiin. Keitin hyvät kahvit ja sytytin kynttilän pöydälle. Oikaisin jalkani sohvalle ja kiitin Jumalaa.

Leipätaikinan tein nousemaan. Aioin pistäytyä muutamassa naapurissa illalla. Erehdyin. Nimittäin kun kävelin Arin luo kuudeksi, olin siellä yhdeksään asti.

Ari oli sanalla sanoen limainen, huonovointinen, kuumeinen. Lämpö nousi 38.4:ään. Jossain vaiheessa uskoni meinasi loppua. Sanoin Jumalalle, että oma on asiasi, sinun on tuo mies tuossa. Tee mitä tahdot, minulle sopii.

Oma oloni helpottui. Kääntelin Aria, pyyhin kylmällä, annoin lisävettä pegin kautta. Samalla tein ristikkoa, joka oli sopivan kinkkinen. Kuuntelimme psalmeja, jotka rohkaisivat ja antoivat voimaa. Kiitos Jumalalle, Ari alkoi voida paremmin.

Lämpö laski 37.9:ään, ja kasvojen väri parani. Tero laittoi viestin, että saunassa on tulet. Lähdin käpsimään kotiin.

Vielä minun on jaettava tyrmistykseni ET-lehdessä olleen kirjoituksen johdosta. Lehti on syyskuun 2007 numero, sairaalan hyllystä nappasin eilen.

Artikkeli koskee sivun mittaista juttua, jossa mies esitellään papiksi ja HelsinkiMission toiminnanjohtajaksi. Olen pitänyt häntä hengenmiehenä, ja sitä hän olikin ainakin joskus. Silmiäni uskomatta olen lukenut jutun moneen kertaan.

Tässä siteeraan sitä vain hiukan:

"Esi-isämme laskeutuivat alas puista noin neljä miljoonaa vuotta sitten."
Vertaa: "Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät." 1 Ms 1:27.

Kirjoittaja jatkaa myöhemmin:
"Maailmaa luodaan sanan voimalla. Vanha viisaus löytyy esimerkiksi Johanneksen evankeliumista: `Alussa oli Sana.`Johannes tosin unohti laulun ja tanssin."

"Unohtiko" Johannes muka jotakin, mitä Jumala halusi hänen kirjoittavan?

Loppukaneetissaan kirjoittaja toteaa muun muassa:
"Kesälomalla vietimme ikimuistoisia hetkiä irlantilaisissa pubeissa." Sitten hän kertoo, miten naiset hyppäsivät tanssimaan baarijakkaroiltaan ja niin edelleen.

Jokainen voi ajatella, mitä haluaa, ja tykätä mistä haluaa, mutta Jumalan kansa viettää ikimuistoisia hetkiä siellä, missä Jumala itse asuu heidän keskellään, missä Pyhä Henki kirkastaa Kristusta, missä on yhteys uskon kautta toisiin ihmisiin.

Raamattu sanoo, 2. Piet 3 luvussa:
3... Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan
4. ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."
5. Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
6. ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
7. Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.
8. Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä".
9. Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.
10. Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.
11. Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa,
12. teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!
13. Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu.
14. Sentähden, rakkaani, pyrkikää tätä odottaessanne siihen, että teidät havaittaisiin tahrattomiksi ja nuhteettomiksi, rauhassa, hänen edessänsä;
15. ja lukekaa meidän Herramme pitkämielisyys pelastukseksi...

Tessalonikalaiskirjeet, kuten Pietarin kirjeetkin ohjaavat ja neuvovat meitä vaeltamaan totuuden tietä. Suosittelen lukemaan.

Nykyinen aika on vaikeaa aikaa. Jeesus varoitti, että jopa valitut luopuvat lopun aikana, rakkaus kylmenee. Olkaamme siis, hyvä lukijani, valppaana! Jumala ei tahdo, että kukaan joutuu ikuisesti eroon hänestä. Emme mekään tahdo, jos tunnemme Raamattua ja olemme tulleet tietämään, että Sana on kokonaan totuus.

Jeesus on Sana, kaikki on luotu Sanan kautta. Ei ole muuta nimeä, jossa voimme pelastua. Jumala meitä auttakoon pysymään lujina uskossa loppuun asti.

"Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta,
joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan!
Hänen olkoon kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen.
Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin," Gal 1:4-6

"Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija.
Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista;", jae 10.

Loppulauseeksi sopinee hyvin 1 Kor 1. luvusta jae 18:
"Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima."

Nyt menen saunaan!
Nuku hyvin, arvoisa lukijani!

jk. Olin ajatellut kirjoittaa psalmin 91 ja 121 tähän kirjoitukseen, mutta näköjään teksti lähti juoksemaan eri suuntaan.