Kategoriat: Ajankohtaista

Odotan sydämestäni uuden puhkeamista!

Yöpakkasta, aamulla paistoi aurinko!

"Satakieli on vain pikkuinen lintu
ja kuitenkin sen ääni täyttää taivaan ja maan." -Luther.

Ari halusi kovasti päästä istumaan eilen. Miltähän itsestä tuntuisi, jos olisin maannut monta viikkoa selälläni? Katselisin kattoon. Välillä minua käännettäisiin vähän toiselle tai toiselle kyljelleni. Silloin näkisin ikkunan tai lavuaarin, vähän rakkaitteni kuvia mahdollisesti.

Kun Ari istui tuolissaan, minä makasin sen ajan hänen sängyssään. Seiskateeveeltä ei tullut mitään meille kiinnostavaa, joten kuuntelimme psalmeja.

Ari yski ensin keuhkonpohjansa tyhjäksi, tai siis suunnilleen oksensi. Olin hyvin tyytyväinen! Onhan toki ihan eri asia yskiä istuallaan kuin selällään maaten. Tuskin pystyisin yskimään selälläni ensinkään.

Heli ja Rauli olivat myös käymässä, ja Rauli piteli Arin päätä, kun leikkasin Arin tukan. Tuli taas kuin eri mies. Ari ei yskinyt yhtään leikkaamisen aikana, mutta sitä ennen ja jälkeen päin senkin edestä.

Jos joku asia näyttää tai tuntuu hyvältä ja kauniilta, me ihmiset ajattelemme, että silloin ovat asiat hyvin. Joskus tilanne taitaa olla päinvastoin. Esimerkiksi, jos Ari ei yski ollenkaan, jotkut toteavat, että hän on voinut hyvin; ei rykimistä eikä räkimistä.

Todellisuudessa siinä vaiheessa on syytä olla huolissaan: lima alkaa kertyä keuhkoihin, jos se ei kerran tule ylös! Kohta on taas tulehdus.

Meidän on vaikea kestää ja sietää kurjia tilanteita, pahalta tai ikävältä näyttäviä. En minä ainakaan tahdo sellaista! Minusta on kivaa, jos tuntuu ja näyttää hyvältä.

Luther kirjoittaa:
`Sanomalla kaikille omillensa "tehkää parannus", Kristus tahtoo, että koko heidän elämänsä pitää olla alituista parannusta. Synti näet pysyy lihassamme niin kauan kuin elämme ja riitelee henkeä vastaan, joka sotii lihaa vastaan. - -

`- - Jatkuvasti perataan pois syntiä, jonka laki on ilmoittanut ja joka on annettu anteeksi Kristuksessa. Kanaanin maan valloittamisen jälkeenkin israelilaisia käskettiin karkottamaan maan entiset asukkaat. Näiden karkottaminen ei ollut helpompaa kuin maan valloittaminen.

`Ei liioin ole helpompaa perata alituisen parannuksen kautta pois jäljelle jääneitä syntejä kuin alussa tulla niiden viholliseksi ja vihata niitä.

`Tämän vuoksi pyhät ovat usein sydämestään murheellisia ja valittavat syntiänsä, kun Jumala koettelee heitä lain kautta, vaikka he kuitenkin ovat armossa, synnit kun ovat heille anteeksi annetut, ja heidän siis pitäisi iloita Herrassa.

`Psalmeista nähdään, että he valittavat ja rukoilevat Jumalan armoa silloinkin, kun eivät tunne omissatunnoissaan mitään erityisiä syntejä.`
s. 27, 21.1.Matt 4:17. -Luther: Mannaa Jumalan lapsille.

Olin illalla Ilta lähteellä -tilaisuudessa Palosaaren kirkossa. Siellä oli paljon ihmisiä, Pyhä Henki vaikutti voimakkaasti! Välillä oli sellainen hiljaisuus, että en halunnut nielaista, etten häiritsisi rauhaa. Vaikka tuskin nielaisuni olisi mihinkään kuulunut. Uskon, että jokainen tuli syvältä hoidetuksi.

Ehtoolliselle mentäessä vaihdoin pari sanaa erään itseäni vanhemman, tutun miehen kanssa. Kuulin, että hänen vaimonsa on kuollut äskettäin, yllättäen. Voi, miten arvaamatonta elämämme onkaan! Miten äkkiä elämänliekki voikaan sammua!

Terolla on nyt samanlainen olo kuin ennen joulua, kun hänellä oli streptokokki kurkussa; huomenna tulevat tulokset nieluviljelystä.

Jotain sapuskaa pitäisi jälleen kehitellä. Sen jälkeen ampaisen Arin luo. Jos kaikki tänään kunnossa hänellä, nostan hänet pyörätuoliin, ja kiidämme kellarin kautta kuppilaan. Ei tässä sen kummempia extreme-kokemuksia kaivata. Elatus ja vaatteet on, elämän lahja on.

Pyrin menemään tänään myös Kohtaamispaikalle Huutoniemen kirkkoon. En ole ollut siellä moneen viikkoon.

Jumala kanssamme tänäänkin, arvoisa lukijani!