Kategoriat: Ajankohtaista

Ystävän luona...

Lämpöasteita. Kukankasteluvettä loiskuu rännistä ämpäriin.

Olen ahminut Lutherin Mannaa Jumalan lapsille. Tämän päivän teksti kuuluu näin:

"MINUN ARMOSSASI ON SINULLE KYLLIN, SILLÄ MINUN VOIMANI TULEE TÄYDELLISEKSI HEIKKOUDESSA.

"Vain harvat ihmiset eivät loukkaannu heikkoon Kristukseen. Se on syvällistä viisautta maailmassa. Opitaanhan Kristus piankin tuntemaan silloin, kun hän ilmiselvästi tekee ihmeitä ja esiintyy niin voimakkaana, että kaikki näkevät, kuka hän on.

`Mutta nytpä onkin suurta viisautta tuntea se heikko Kristus, joka riippuu ristillä ja lepää haudassa. Jolla ei ole tätä viisautta, se pakostakin loukkaantuu.

`Sen sijaan evankeliumin tuntevat oikeat kristityt loukkaantuvat omaan elämäänsä. He olisivat mielellään hurskaita, mutta tuntevat, ettei se ota onnistuakseen. - -

`Tähän Herra, Jumalamme, johdattaa nöyryyttääkseen meitä, että näkisimme, kuinka heikot, viheliäiset, kirotut ja kadotetut olemme, ellei Kristus tule auttamaan meitä vanhurskaudellaan, ja voimallaan kanna heikkouttamme.

`Katso, tämä on se syvällinen viisautemme, johon koko maailma loukkaantuu.`

Jeesus kysyi, tahtoivatko opetuslapsetkin mennä pois hänen luotaan. Mutta Pietari vastasi: "Herra, kenen tykö me menisimme? Sinulla on iankaikkisen elämän sanat."

Olemme latkineet kahvia koko aamun Teron kanssa. Pakastekalaa ja riisiä on pian tarjolla pöydässämme. Lähden sitten Arin luo. Menen ehkä Ilta lähteelle -kirkkotilaisuuteen, jossa on myös ehtoollinen.

Jos tilanne on sopiva, leikkaan Arin tukan tänään. Hän oli mielestäni eilen aika väsynyt ja yski paljon.

Arin äskettäinen keuhkokuume osui viikonlopulle, ja avun saanti siirtyi kriittisen pitkälle. Olen jättänyt Arin elämän Jumalan käteen ja haluan luottaa, ettei hänelle tapahdu mitään Jumalan sallimatta. Mutta heikkouskoinen kun olen, niin alitajuisesti mietin, mahtaako kuume olla taas nousemassa, tulehdus vaanimassa. Tapahtukoon Jumalan tahto. Minä en jaksa enkä voi muuta kuin rukoilla lisää uskoa ja luottamusta itselleni.

Siunausta sinun viikonloppuusi, hyvä lukijani! Voimia ja iloa ja toivoa! Erityisesti toivoa: ilman sitä ei jaksa elää.

...vietettiin toisen ystävän syntymäpäiviä ja ompeluseuroja.