Kategoriat: Ajankohtaista

Erään lapsosen kerran tekemä taideteos.

Paljon lunta, mutta tuulee. Kohta alkaa veden lotina, sillä mittari on nollassa.

Olen saanut viettää monta päivää yksinäisyydessä. Arin luona olen tietysti ollut monia tunteja. Tero on ollut sisarustensa luona, ja palaa tänään. Nämä ovat olleet siunattuja päiviä minulle.

Mielessäni on ollut Jeesuksen sana: "Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä, joka on taivaassa." Jotain tuohon tapaan jae kuuluu.

Tunnustautuminen on jotain muuta, kun sen sanomista, että "olen uskossa" tai "käyn kirkossa" tai "olen kastettu, siis pelastun". Se on vaeltamista sanoissa ja teoissa, koko elämisen kaikissa vaiheissa Jeesukseen katsoen.

Kuka meistä siihen pystyy? Ei kukaan omin voimin. Ihmisen huonous ja surkeus on tosiasia. Joku voi erehtyä pitämään toistaan viisaana, mutta Raamattu sanoo, ettei ole monta viisasta tai jalosukuista, joka tulee Jeesuksen luo. Vain syntiset ja itsessään köyhät tulevat. Sellaisia meistä pitää tulla, että Jeesus kelpaa. Hän voi auttaa vain avuttomia.

Thomas Wilcox sanoo: "Luonnollinen ihminen haluaisi pelastukseen tehdä mitä tahansa mieluummin kuin mennä Kristuksen luo, liittyä Kristukseen ja olla hänelle kaikesta velassa.
Kristus ei vaadi mitään, mutta sielu tahtoisi tyrkyttää Kristukselle aina jotain omaansa.
Tässä juuri on suurin ristiriita. - - Kristuksen ansion suuruuden tuntee vain syvässä ahdistuksessa oleva köyhä sielu. Heikko synnintunto ylistää vain vaimeasti ja heikolla äänellä Kristuksen verta ja ansiota." s. 16, kirjasta Kallis hunajanpisara.

Sanotaan, ettei itku auta markkinoilla. Ei se liioin tee ihmisestä sen hurskaampaa ja uskovaisempaa, vaikka päivät päästäni itkisin. Hyvää se tekee kuitenkin.

Silloin harvoin, kun itsekkään kankeat polveni taipuvat polviasentoon rukousta varten, koen, että se on oikea paikka minulle tulla Herrani eteen. Siitä on helpointa ulottua Jeesuksen viitan liepeeseen, katsella hänen jaloissaan naulojen jälkiä. Voin painaa pääni Jeesuksen syliin ja kertoa hänelle kaikki.

Tästä lähden uuteen päivään. Hierojareissun jätän ensi viikkoon. Olen menossa töihin pitkästä aikaa. Jeesus olkoon kanssani, kuten myös sinun kanssasi, arvoisa lukijani!