Kategoriat: Ajankohtaista

Tie on valmiiksi edeltä kuljettu, Jeesus sen avasi

Pakkasta, vähän aurinkoa, vähän pilvistä

Ulkona mukava sää, mutta minun sisälämpötilani näyttää +34,3 astetta. Kurkku kipeä ja arvaan, että poskiontelot vaarassa tulehtua.

Meinasin kirkkoon siitä huolimatta aamulla, että olin valvonut monta tuntia yöllä tukkoisen nenäni kanssa, kipeän olkani takia ja kurkkukivun takia. En sitten lopulta mennyt kuitenkaan, kun jo valmistautuminen väsytti.

Arin luo menin päivällä ja olin monta tuntia. Hän voi hyvin, mistä suuri kiitos Jumalalle. Antibioottia annetaan huomiseen asti.

Katsoimme seiskateeveestä ohjelman, jossa kerrottiin kuolemanrajakokemuksista. Mielenkiintoista, varsinkin, kun Arin vastaava tilanne oli juuri viikko sitten. Eräs mies kertoi omista useista käynneistään taivaassa, ja perusteli kaiken Raamatulla. En kokenut hänen puheitaan olemattomiksi. Lopuksi mies vetosi jokaiseen katsojaan: Jumala ei pakota ketään taivaaseen. Sinne pitää haluta vapaasta tahdosta.

Aloin kysellä Arilta, oliko hänellä jotain erityistä kokemusta tilanteessa, kun hän oli kovassa kuumeessa, kädet sinisen kylminä, liki kuolemaa.

Ari nyökkäsi! Koetin parhaani mukaan selvittää, mitä hänelle tapahtui, mutta en saanut kovin paljon irti. Mutta Ari nyökytteli tai puisteli päätään kyyneleet silmissä, kun kyselin. Huoneessa oli ollut enkeleitä ja Jeesus. Arille oli joko sanottu jotain tai sitten hän oli ymmärtänyt sanotun.

Olen käsittänyt, että taivaassa ymmärretään toistansa ilman sanoja, jopa kukat ja puut laulavat. Sitä en saanut selville, mitä sanoja Ari oli kuullut. Ehkä se selviää jossain vaiheessa, jos on tarpeen.

Näkymätön maailma on Raamatun mukaan iankaikkinen, näkyvä ajallista. Eli näkymättömät ovat todellisempia kuin näkyvät. Jumalan sana alkaa elää, kun uskomme Jumalan sanan ja Jeesuksen todellisuuden. Näkymätön tulee todelliseksi.

Menen lepäämään, on huono olo. Samalla mietin kaikkea kuulemaani ja kokemaani. Jumala on pyhä, todellinen ja elävä. Jeesuksen kautta pääsemme hänen kanssaan yhteyteen. "Jolla Poika on, sillä on elämä."

Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa, arvoisa lukijani!