Kategoriat: Ajankohtaista

Meikäläinen narsissipuskassa

Kaunis päivä, aurinkoa, pilvistä, ei sadetta vaikka luvattiin. Takki piti olla vielä yllä.

Jatkan tarinaa, jonka aloitin eilen:
"Se mitä seuraavien tuntien aikana tapahtui, on niin kamalaa, että kerron sen vain pikaisesti.

Ystäväni oli murhattu. Se tyyppi, jota loukkasin kaupassa, hautoi kostoa ja jenginsä kanssa he päättivät pahoinpidellä minut matkallani lentisharkkoihin. Ystäväni sai kuulla asiasta, ja meni paikalle puhuakseen puolestani. Hän ajatteli, että on parasta, että minä pysyn muualla.

Tyypit luulivat ystävääni minuksi, ja kiusasivat ja rääkkäsivät häntä monella lailla, kunnes puolivahingossa tappoivat hänet."

qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

Miltä tuntuisi, jos rakkain ystävä kuolisi puolestani, ja minä säästyisin siltä? Niinhän Jeesus teki! Tarinassani ystävien rakkaus oli molemminpuolista ja pitkäaikaista tuntemista. Jeesus kuitenkin rakasti minua ja kuoli puolestani, kun minä vielä elin maailmassa, erossa Jumalasta välittämättä vähääkään Jeesuksen rakkaudesta minua kohtaan.

Jeesus kuoli niidenkin puolesta, jotka nauravat ja pilkkaavat häntä, eivätkä halua tietää hänestä mitään. Jumalan rakkaus Jeesuksessa on sellaista, että se ylittää ihmisen ymmärryksen.

Urho Muroma kehotti pitämään rautaotteella kiinni aamuvartiosta. Herätessä aivot kykenevät ottamaan vastaan, mitä luemme. Mielemme täyttyy nopeasti päivän asioista, ja sen jälkeen on vaikeampi keskittyä lukemaansa.

Pohdin tänä aamuna Andersenin ajatuksia roomalaiskirjeestä, ja suosittelen jälleen sydämestäni tuota kirjaa. En voi käsittää, miten uskon asiat voivat olla niin yksinkertaisia, mutta samalla niin monimutkaisia, että ihmisikä menee niitä ajatellessa. Huomaan olevani alkeissa edelleen.

Aamulla lukemastani tein seuraavanlaisen mielikuvan. Ihmisjoukko lähestyy Jeesuksen ristiä, uskon ydintä. On köyhiä, rikkaita, tyhmiä, viisaita ja on vielä monenikäisiä ja eri kulttuurien ihmisiä.

Ihmiset haluavat päästä Jeesuksen luo. Joku vetoaa ahkeruuteensa, jolla hän on hankkinut omaisuutensa: Jeesus kehottaa luovuttamaan pois kaiken tuon. Toinen vetoaa köyhyyteensä: pakkohan Jeesuksen on hänet huolia, sillä Jeesushan on "syyllinen" siihen, ettei hän ole saanut mitään aikaiseksi. Jeesus ei mahdu miehen sydämeen niin kauan kuin siellä on tuollaisia asioita.

Jokainen yrittää tuoda edes hiukan omaa hyvyyttään Jeesukselle tai sitten pahuuttaan, mutta kaikki meidän parhaatkin tekomme ovat kuin saastainen vaate Jumalan edessä. Jesajassa sanotaan:

1:18 "Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi."

Jeesusta lähestyvä ihmislauma tuo omia tekojaan hänelle. Mutta Jeesuksen ristin luo pääsee vasta, kun on luovuttanut kaiken oman pois. Kukaan ei voi antaa mitään hyvitykseksi Herralle. Jeesus tahtoo pukea valkoiset vaatteet jokaisen luokseen tulevan ylle. "Se on täytetty" - Jeesus valmisti alusta loppuun kaiken. Me saamme vain ottaa vastaan. Kelpaako se meille? Ylpeytemme voi estää ottamasta meille ilmaista lahjaa vastaan, mutta Jeesukselle se maksoi kaiken: taivaan ihanuus jäi taa, kun "Hän tyhjensi itsensä, otti palvelijan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi eläen ihmisenä ihmisten joukossa. Hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristinkuolemaan saakka." Fil 2.

Muistanet kuninkaan pojan häät. Jokaiselle vieraalle oli varattu juhlapuku, mutta kuningas havaitsi joukossa yhden, joka oli tullut omilla vaatteillaan sisään.
`"Ystävä, kuinka sinä olet tullut tänne sisälle ilman häävaatteita?" Mies ei saanut sanaa suustaan.- - sitokaa - - heittäkää ulos pimeyteen. Sillä monet ovat kutsuttuja, mutta harvat valittuja.` Matt 22

Valittuja ovat ne, jotka ottavat kutsun vastaan, näin minä asian ymmärrän. "Kaikki on valmiina. Tulkaa häihin", sanoo kuningas.

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

Tänään olin lääkärissä olkavarteni takia. Se tutkitaan ultaäänellä lähiaikoina, sillä laiturilta liukastumisen jälkeen se on edelleen kipeä. Myös verikokeisiin pääsen huomisaamuna. Koko eukko tutkitaan, ja katsotaan, ovatko sukuperinnöt vaikuttamassa minussa haitallisesti.

Arin kanssa olin ulkona töiden jälkeen, ja hain lisää kukkia pihalle. On kesän odotusmieli jo korkealla. Enää 7 työpäivää ennen lomaa. Lapset kuten aikuisetkin ovat koulussa loman tarpeessa.

Iltapuuhien aika. Voi hyvin, arvoisa lukijani!