Kategoriat: Ajankohtaista

Ota hetkestä kiinni!

Aurinkoista, kevätkylmää vielä

Kuten kuvasta näkyy, eilen oli hieno sää. Otin maton ulos, ja tytöt laittoivat leikin pystyyn saman tien. Eräs nuori neiti viettää kuvassa juuri siestaa. Hän ei kaivannut leikkikaveria, vaan nautti omasta seurastaan. En voinut kuin nauraa, kun hän lekotteli kaikessa rauhassa tyytyväisenä. Varmasti häntä väsytti koulupäivän jälkeen.

Alakuvan otin läheiseltä lammelta. Monella lapsella oli vapaapäivä ja yhtä monta oli kuumeessa tai oksennustaudissa, joten kerrankin oli vain kaksi tyttöä ensimmäisen tunnin ajan. Lähdimme siis retkelle. Kiersimme lammen ja katselimme lokkeja ja sorsia. Löysin yhden pullon vedestä ja veimme sen lähikauppaan palatessamme. Pyysin pullorahan viisisenttisinä, ja annoin molemmille tytöille rahan.

Tytöt olivat sitä mieltä, että aika pieni raha. Totesin, että kun he menevät ilmapalloja ostamaan, niitä ei saa, jos viisi senttiä puuttuu. Sillä lailla ajatellen raha tuntuu paljon enemmältä. Meillä oli tosi ihana retki ja otin tytöistä kuvia, joita voin lähettää heille, kun he ovat isompia.

Tänä aamuna luin viidestä lihavasta ja laihasta lehmästä ja tähkäpäistä. Kun elämä sujuu hyvin, on lihavien vuosien aika. Silloin pitäisi varautua tulevaan, eli mahdollisiin huonoihin aikoihin. Miten voisin varustautua?

Muuta keinoa ei liene kuin pysyä lähellä Jeesusta. Silloin ei kuole hengelliseen eikä fyysiseen nälkään laihoinakaan aikoina. Jeesus on elämä, ja ne jotka häneen turvaavat, saavat elämän Hänessä. Kuin pensaanoksat, jotka ovat rungossa kiinni, pysyvät hengissä ja kasvavat, mekin elämme, jos olemme kiinni elämän antajassa. Se on ainoa keino selviytyä.

Olin eilen lähetysiltamissa. Siellä oli näytelmäkin, joka kertoi Martti Rautasesta Ambomaalla, nykyisessä Namibiassa. Samaan aikaan virisi pakanalähetyspiiri Palosaarella Vaasassa. Jossain vaiheessa Ambomaalle lähetettiin lääkärikin työhön, mutta siinä vaiheessa Rautasilta oli kuollut jo kuusi lasta! Yhdelle lapselle ei ollut edes arkkulautoja. Sen jälkeen Martti varasi puun alle lautoja, niin että niitä on sitten, kun pitää taas tehdä arkku.

Rautanen sai miehet mukaan seurakuntaan, kun hän tarjosi tupakkaa niille, jotka tulivat, luin jostakin. Rautanen teki mittavan työn Afrikassa, vaikka häntä ei meinattu lähettää ensin ollenkaan, sillä hän oli lähetyskurssin huonoin lukemani mukaan.

Tänään on varmaan vappuhulinaa töissä. On hieno sää, joten olemme ulkona varmaan koko iltapäivän. Tytöt saavat tehdä kotileikkejään ja pojat potkivat palloa. Aurinkolasit ja lippa ovat välttämättömiä, ellen aio saada päänsärkyä. Valo on voimakasta ja polttavaa tähän aikaan vuodesta.

Ystävä piipahti aamukahvilla. Hän sai mukaansa yhden puskan pihaltamme. Se oli tiellä pyykkinarun alla, joten jouti lähteä. Nyt töihin, sitten varmaan uimaan - merivesi oli reilut 5 astetta eilen, kun kävin uimassa! Illalla menen Arin luo.

Hyvää vappuaattoa! Iloitaan keväästä!

Lammella ja vielä työaikana